Çavuşoğlu: TİKA vasıtasıyla gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Çavuşoğlu: TİKA vasıtasıyla gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Irak'taki depreme ilişkin, "TİKA Bağdat Koordinatörlüğümüz vasıtasıyla gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İnsani yardım icin acil ne gerekiyorsa yerine getirmek üzere hazırlıklarımız tamamlanıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Irak'ta yaşanan depreme ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Deprem dolayısıyla Iraklılara geçmiş olsun dilekleri ileten Çavuşoğlu, "Koordinatörümüz orada görevi başında. TİKA Bağdat Koordinatörlüğümüz vasıtasıyla gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İnsani yardım icin acil ne gerekiyorsa yerine getirmek üzere hazırlıklarımız tamamlanıyor. İhtiyaçların yerinde tespiti ve işbirliği için çalışmalarımız sürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

"70 kişilik enkaz kurtarma ekibi bölgeye gitmek için hazır"

Ayrıca, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'da, Irak'ta meydana gelen deprem sonrası AFAD koordinasyonunda 70 kişilik enkaz kurtarma ekibi ile Sağlık Bakanlığından medikal kurtarma ekibinin birkaç saat içinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait kargo uçağıyla bölgeye gitmek için hazır olacağını söyledi.

Bakan Akdağ, 24 TV'de katıldığı canlı yayında, hükümet adına deprem bölgesinde yaşayanlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, bölgeye insani yardım göndermek için Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla derhal hazırlıklara başladıklarını belirtti.

AFAD koordinasyonu ile Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığının birlikte hareket ettiklerini, arama kurtarma ve lojistik destek için çalışma yürüttüklerini anlatan Akdağ, Irak'tan gelen yardım talebiyle en kötü senaryoya göre hareket ettiklerini söyledi.

Akdağ, AFAD koordinasyonunda 70 kişilik enkaz kurtarma ekibi ile Sağlık Bakanlığından medikal kurtarma ekiplerinin hazırlandıklarını ve birkaç saat içinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait kargo uçağıyla hazır hale geleceklerini ifade ederek, Irak'tan haber geldiği takdirde bölgeye gidileceğini kaydetti.

Söz konusu uçağın hangi havaalanına gidebileceği konusunda Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyon sağlandığı, diğer taraftan da Silopi'den bir ekibin karayolu ile çadır götürmek üzere hareket halinde olduğunu dile getiren Akdağ, depremin Türkiye'de de hissedildiğini, sınır bölgesindeki illerde herhangi bir hasar ve yaralanma olmadığı bilgisini paylaştı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Irak'taki gayrimeşru referandum sonrası bölgesel yönetim ile Türkiye arasında yaşanan sorunu insani yardımlar açısından engel olarak görmediklerini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.