Çavuşoğlu: Sivrisineklerle işimiz yok

Çavuşoğlu: Sivrisineklerle işimiz yok

Cerablus'a düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonu hakkında sosyal medyadan açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, DAEŞ'in Halep'in kuzeyinden temizlenmesinin hızlanacağını söyledi.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentinin Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı. Sabah saatlerinde başlayan operasyon kapsamında 70 hedef vuruldu. Askeri kaynaklar, operasyon kapsamında geçit açma faaliyetinin devam ettiğini duyurdu. Harekatın adının Fırat Kalkanı olduğu belirtildi.

Operasyonla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cerablus'un önemine dikkati çekerek, "Cerablus'un temizlenmesi DAEŞ'le mücadelede bir dönüm noktası olacaktır" ifadelerini kullandı.

YPG unsurlarının da Fırat'ın doğusuna geçmesi gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Aksi takdirde Türkiye gereğini yapacaktır. Türkiye'nin bataklıktaki sivrisineklerle işi yoktur" dedi.

Çavuşoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı açıklamalar şöyle:
 

  1. "Bu sabah 04.00 itibariyle Suriye'nin kuzeyinde ülkemizi tehdit eden terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmış durumda.
  2. Türkiye, sınır bölgesinde DAEŞ'in saldırıları altındadır. Gaziantep'te gerçekleşen son DAEŞ saldırısı bu gerçeğin bir başka kanıtıdır. Bu bölgedeki operasyonlar Koalisyon çabalarının bir parçasıdır. Türkiye, diğer Koalisyon unsurlarıyla birlikte bu çabaya yardım sağlamaktadır.
  3. Sınırları DAEŞ'ten temizlemeye kararlıyız. Cerablus, sınırımızda iki yıldır DAEŞ kontrolü altında bulunan kilit bir kasabadır. Cerablus'un temizlenmesi DAEŞ'le mücadelede bir dönüm noktası olacaktır. Bu, DAEŞ'i Halep'in kuzeyinden temizleme sürecini hızlandıracaktır.
  4. Bir an evvel demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları da Fırat'ın doğusuna geçmelidir. Aksi takdirde Türkiye gereğini yapacaktır. Türkiye'nin bataklıktaki sivrisineklerle işi yoktur. Bizim amacımız bataklığı kurutmak, Türkiye'ye karşı tehditleri ortadan kaldırmaktır."

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.