Çavuşoğlu: Kudüs'te huzur olmazsa dünyada huzur olmaz

Çavuşoğlu: Kudüs'te huzur olmazsa dünyada huzur olmaz

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Kudüs'te huzur olmazsa dünyada huzur olmaz. Kudüs'te barış olmazsa dünyada barış olmaz." dedi

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Canbalı Mahallesi'ndeki Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi'nde, yakın coğrafyada güvenli ve sığınılabilecek tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. 

Bölgede yükselen bir Türkiye rüzgarının estiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, Ortadoğu'da harita ve dizayn çalışmaları yapanların Türkiye'yi masanın etrafında görmekten endişe ettiklerini ve korktuklarını belirtti.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına değinen Çavuşoğlu, "Birleşmiş Milletler ve uluslararası kararlara rağmen dünyaya kendini jandarma olarak ilan eden ve her türlü hoyratlığı yapmaktan imtina etmeyen ABD yeni bir ateşi fitillemiştir. Hiçbir şekilde bu karar kabul edilebilir değildir. Bu karar bizim tarafımızdan kınanmaktadır. Bu karar bizim için yok hükmündedir ve Türkiye bu noktada yapılabilecek her şeyi yapacak, atılabilecek her adımı atmaya devam edecektir." diye konuştu.

"Kudüs bizim için üçüncü makam"

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kudüs'le ilgili birçok devlet liderleriyle görüştüğünü ve Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dönem Başkanı olarak 13 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da Olağanüstü İslam Zirvesi'ni düzenleyeceğini hatırlattı.

Kudüs'ün bütün semavi dinler için kutsal bir belde olduğunu aktaran Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Onun için atılan bu adım hiçbir şekilde sahada karşılığı olmayacak bir adımdır. Türkiye olarak gerek diplomatik yöntemlerle gerekse sair usullerle bu noktada atılması gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Kudüs bizim için üçüncü makam. Harem-i Şerif, Mescid-i Nebevi ve elbette Mescid-i Aksa. Miracın tezahür ettiği nokta. 1948'deki Filistin'in sınırlarıyla bugünkü sınırları arasındaki mesafeyi gördüğümüz zaman Kudüs ve Filistin işgal altındadır. Bütün dünya gözlerini yumsa da sadece kendilerine karanlık yaparlar. Mevcut durumu ve bu netliği asla gizleyemezler. Kudüs'te huzur olmazsa dünyada huzur olmaz. Kudüs'te barış olmazsa dünyada barış olmaz. 'Ben yaptım oldu, bitti' mantığıyla hoyratça yapılan her iş akamete uğramak zorundadır ve uğrayacaktır Allah'ın izniyle. Müslüman alemi olarak bir araya gelip tek yürek, tek bilek ve tek yumruk olmak zorundayız. Eğer olamazsak batılı güçlerin ve Kudüs üzerinde hayali olanların ekmeğine yağ süreriz."

"CHP ve başındaki adam Türkiye'ye düşmanlık etmektedir"

Türkiye'de bir iktidarın olduğunu ancak ana muhalefetin bulunmadığını ifade eden Çavuşoğlu, AK Parti'nin kendisine muhalefet yaparak yol almayı sürdürdüğünü aktardı. Hakan Çavuşoğlu, böyle bir muhalefet anlayışıyla Türkiye'yi bir yere getirmenin mümkün olmayacağının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bugün anamuhalefet partisi liderinin muhalefet etme noktasında savrulduğu noktayı görünce insan dehşete kapılıyor. Bugün CHP ve onun başındaki adam 'Tayyip Erdoğan'a muhalefet edeceğim' kaygısıyla Türkiye'ye açık açık ve alenen düşmanlık etmektedir. Bunu artık CHP’li kardeşlerimizin de anlaması gerekiyor. Kılıçdaroğlu'na verilen rol CHP'li kardeşlerimizi milli ve yerel noktadan uzak tutma rolüdür. CHP'li kardeşlerimizden milli ve yerel duyguları olanlar çoktur ama bugün yaşadığımız bu tablo Türkiye'ye büyük bir haksızlıktır. Amerika'dan birileri düğmeye basıyor. Onunla eş zamanlı olarak Kılıçdaroğlu burada aynı şeyi yapıyor."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.