Çatlayan elleri poşette yumuşatın

Çatlayan elleri poşette yumuşatın

Uzman Dermatolog Dilara Turgut, kış mevsiminde ellerdeki çatlaklığa karşı her yıkamadan sonra nemlendirici kullanılmasını önerdi, ellerin poşette yarım saat bekletilmesiyle yumuşacık olacağını söyledi.

Soğuk hava ve kireçli suyun çatlaklıkların en temel sebebi olduğuna vurgu yapan Dermatolog Dilara Turgut, "Soğuk ve kireçli su çatlaklıkların temel sebepleridir. Kadınların ellerindeki çatlaklar temizlik maddelerini aşırı kullanmaktan kaynaklanıyor. Bu kişiler çok iyi nemlendirici kullanacaklar. Elimizi suya değdirdikten sonra her zaman nemlendirici kullanmalıyız" dedi.

ELLERİ YARIM SAAT POŞETTE TUTMAK PAMUK GİBİ YAPIYOR

Nemlendirici kullanmanın dışında, ellerin yumuşak olması için basit yöntemler öneren Turgut, şöyle konuştu: "Kişilerin elleri çok kuru ise ellerine poşet geçirerek, yarım saat bekletilirse pamuk gibi olacaktır. Ellerinizi yıkadıktan sonra nemlendirici kullanmayıp kuru tutarsanız çatlaklar oluşur. Bir de bizim toplumumuzda sıvı sabun kullanma alışkanlığı var. Sıvı sabunlarda katkı maddesi çok yüksek. O yüzden ellerinde kuruma ve çatlama olanlar, nemlendiricili kalıp sabun kullanmalıdır. Biz dermatologlar antibakteriyel sabunları çok sevmeyiz. Çünkü bir şeyin etkinliğini artırmak için kimyasalını artırırsınız. Kimyasal arttıkça da alerji etkisi artar. O yüzden mümkün olduğunca saf, içerisinde katkı maddesi olmayan kalıp sabunları kullanmalarını öneriyoruz." Dermatolog Dilara Turgut, elleri kuru olanların dışarı çıktığında mutlaka eldiven kullanması gerektiğini belirterek "Soğuk egzaması denilen bir şey var. Eldivenleri seçerken orlon, sentetik veya naylon karışımı olmasın. Elleri çok kuru olan kişilerin özellikle pamuklu eldivenleri tercih etmesinde fayda var. Eller soğuktan ne kadar çok korunursa, çatlaklardan da o kadar çok korunurlar" diye konuştu.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.