Çarşamba'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri

Çarşamba'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri

Çarşamba Müftülüğünce "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde "Peygamberimiz ve Birlikte Yaşam Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, Hazreti Muhammed'in, müminlere gönderildiği zamanın yıl dönümünü kutlamanın gururu içinde olduklarını belirterek, "Peygamber efendimizin bizlere verdiği mesajı iyi idrak etmeli ve müminler olarak barış içerisinde yaşamalıyız" dedi.

Bugün Ortadoğu'da Müslümanlar arasında yaşananları ve Müslümanların çektiği sıkıntıları herkesin gördüğünü dile getiren Kaya, "Bizim Peygamber efendimizin yolunda ilerleyerek birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Ardından söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen ise "Peygamberimiz ve Birlikte Yaşam Ahlakı" konulu konferans verdi.

Türkmen, Hazreti Muhammed'in yaşamı, yaşam ahlakı hakkında bilgi vererek, insanların birlikte yaşarken toplum içerisinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.
Konferansa, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.