Cansuyu kurban emanetlerini yerlerine ulaştırdı

Cansuyu kurban emanetlerini yerlerine ulaştırdı

Dünyanın birçok bölgesinde Kurban çalışması yapan Cansuyu Yardımlaşma Derneği Kurban bayramı vesilesiyle bir milyon insana ulaştı.

25 Ülke ve 65 bölgede yapılan kurban kesimleri hemen hemen tamamlandı. Dernekten yapılan açıklamada hayırseverlerin vekâletleri ile dünyanın birçok bölgesine kurbanların ve selamların ulaştırıldığı ifade edildi.  
 
Arakan’dan Moro’ya Afrika’dan Uzakdoğu’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu ülkelerine kadar savaş, işgal, doğal afet mağduru coğrafyalar başta olmak üzere farklı ülkelere giden Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri bir milyon insana kurban bayramında ulaştı.    
 
KURBANLARIN KESİMİ DEVAM EDİYOR
 
Cansuyu Derneği’nden yapılan açıklamada kurbanın İslam kardeşliğinin en sıcak uygulamalarından biri olduğu ve kardeşleri buluşturan bir misyona sahip olduğuna özellikle vurgu yapılarak bütün bölgelerde kurbanların sorunsuz bir şekilde kesilmeye devam edildiği ifade edildi.
 
Yaklaşık 1 Milyon kişiye ulaşan Cansuyu ekipleri, ayrıca gidilen bölgelerdeki mağdur ve yardıma muhtaç insanların durumlarını da ele alarak su kuyularından okullara kadar birçok alanda projeler hazırlıyor. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve hükümet yetkilileri ile de çeşitli görüş alış verişlerinde bulunan Cansuyu ekipleri hemen bütün ülkelerde Türkiye Büyükelçiliklerini de ziyaret ediyor.
 
AFRİKA’YA AĞIRLIK VERİLDİ
 
Afrika’nın birçok bölgesinde kurban kesen ve en ücra köşelere kadar ulaşan Cansuyu ekipleri özellikle Kenya’daki Somali mülteci kampları, Çad, Kamerun, Etiyopya, Cibuti, Mısır, Burkina Faso, Nijer ve Somali gibi ülkelere ağırlık verdi. Bulundukları ülkelerde Türkiye’nin Büyükelçiliklerini ziyaret eden Cansuyu ekipleri çalışmalar hakkında elçileri bilgilendirdiler.  Güneydoğu Asya’da bulunan Myammar’da büyük bir soykırıma uğrayan Arakanlı Müslümanlara yine Cansuyu sahip çıktı.  Dernek, Arakan sınırının Kutupalang kampında binlerce aileye kurban bağışlarını teslim etti.  
 
MALİ CANSUYU İLE SEVİNDİ
 
Cansuyu, Mali'de büyük bir organizasyonla hayırseverlerin gönderdiği kurbanları kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Cansuyu Mali Yardımları Koordinatörü Mustafa Hadık; “Bu bayramda bütün mazlum Malililere ulaşamasak da azımsanmayacak sayıda ki yerlilere ulaştırdık, gönlümüz emanetleri teslim etmenin huzuruyla rahat" dedi.
 
MORİTANYA’YA CANSUYU 
 
Batı Afrika'nın fakir ülkesi Moritanya'da Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yaptığı kurban organizasyonu ile gerçek muhtaçlara ulaştı. Moritanya Yardımları Mehmet Savaş; "Türkiye'de bize emanet edilen kurbanları İslami şartlara uygun kestirdik ve hemen poşetleyip ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık" dedi.
 
CANSUYU NİJER’DE
 
Cansuyu ekipleri, dünyanın en fakir ülkelerinden Nijer'de kurban kesip muhtaçların sıkıntısını bir nebze dahi olsa dindirdi. Cansuyu Nijer Yardımları Koordinatörü Bilal Değirmenci; “ Buradaki  çaresizliği bütün kardeşlerimin görmesini çok çok isterdim. Buradaki vaziyeti görünce acizliğimizi daha iyi anladım.  Yer altı ve yer üstü kaynakları bu kadar zengin bir ülkenin nasıl bu kadar fakir bırakıldığını düşündükçe üzülmemek elde değil. Buradaki mazlum Müslümanlara daha güçlü projeler ve yatırımlarla sahip çıkmalıyız” dedi. 
 
CANSUYU YİNE GÜVEN VERDİ
 
Cansuyu ekibi her yıl olduğu gibi bu yıl da güven ve hassasiyeti ilk sıraya koydu. Kurbanların satın alınmasından etlerin teslim edilmesine kadar her adımda dikkatli davranılırken, kesim sırasında da her bir kurbanın vekâleti tek tek kesim yapan şahsa aktarıldı ve tüm işlem bağış sahibine iletilmek üzere kamera ile kayıt altına alındı. CD’lere aktarılacak olan kurban kesim ve dağıtım görüntüleri bağışçılara gönderilecek.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.