Cansuyu, Kurban Bayramı Çalışmalarına Başladı

Cansuyu, Kurban Bayramı Çalışmalarına Başladı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramında Türkiye dahil 25 ülke ve 65 bölgede mazlum ve muhtaçlar için kurban kesecek.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin, Kurban Bayramı için Türkiye başta olmak üzere 25 ülke ve 65 bölgede çalışma yapacağı bildirildi. 
 
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Tekirdağ Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek bu yıl Kurban Bayramı'nda Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslarda mazlum ve muhtaçlar için kurban kesecek.
 
Yardımlar kapsamında, 25 ülke ve 65 farklı bölgede kurban organizasyonu yapacak olan dernek, bütün kesimleri tek tek kayda alıp daha sonra görüntüleri bağışçılara ulaştırmayı planlıyor.
 
Geçen yıl yurt içinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenlediği kurban organizasyonlarıyla muhtaçların yüzünü güldüren Cansuyu, bu yıl da mazlum ve yoksulları sevindirmeyi hedefliyor
 
Cansuyu, bu yıl ülke ve bölgelere göre üç farklı kurban bedeli belirledi. Belirlenen bedeller şöyle:
 
"Nijer, Orta Afrika Cumhuriyeti, Somali, Mali, Çad, Kamerun, Moritanya, Fildişi Sahilleri, Orta Afrika Kampları, Malawi, Cibuti, Togo, Burkina Faso, Kenya ve Kenya'daki Somali kamplarının dahil olduğu Afrika grubu ile Sri Lanka 270 lira, Pakistan ve Bangladeş'in bulunduğu Asya grubu 300 lira, Arakan kampları, Patani ve Moro'nun bulunduğu 2. Asya grubu 350 lira, Çeçen kampları, Bosna Hersek ve Kosova'nın bulunduğu Kafkaslar ve Balkanlar grubu 450 lira, Türkiye, Filistin kampları, Türkmen kampları, Suriye kampları 550 lira ve Gazze'de 800 lira."
 
Hangi bölge ve ülkede ne kadar kesim yapılacağını mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit eden Cansuyu Derneği, kurban kesimi yapılacak bölge ve ülkelerdeki partner kurum ve kuruluşlar ile irtibat kurdu. Kurbanlıklar, Cansuyu'nun görevlendireceği kişiler tarafından satın alınacak ve Kurban Bayramı'nın 3. gününün ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek ihtiyaç sahiplerine et olarak dağıtılacak.
 
Bağışlar nasıl yapılacak
 
Kurbanlarını Cansuyu'na bağışlamak isteyen yardımseverler kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale yoluyla ya da "www.cansuyu.org.tr" internet adresinden kredi kartı yoluyla gerçekleştirebilecek.
 
Ayrıca kurban bağışı yapmak isteyenler kurban bedellerini makbuz karşılığı temsilciliklere elden teslim edebilecek
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.