Canlı Hayvan Sevkleri İçin Yetiştiriciler Uyarıldı

Canlı Hayvan Sevkleri İçin Yetiştiriciler Uyarıldı

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kurban Bayramı öncesinde Trakya bölgesine hayvan sevki yapmak isteyen yetiştiricileri uyarmaya devam ediyor.

Hayvan sevkleri öncesinde ilçe müdürlükleri ile bir araya gelen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, Trakya bölgesine yapılacak hayvan sevkleri konusunda görevli elemanları bilgilendirdi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Trakya’ya hayvan sevki yaptıracak yetiştiricilerin uyması gereken şartlar konusunda bilgi verdi. Konuyla ilgili konuşan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Erzincan’da çok sayıda yetiştiricinin Kurban Bayramında il dışına hayvan sevki yaptırdığına dikkat çekerek, Trakya bölgesine hayvan sevklerinin belirli şartlara haiz olduğunu vurguladı. Trakya bölgesinin şap hastalığından ari bölge olduğunu dile getiren Yılmaz, bundan dolayı yetiştiricilerin bu bölgeye gelişigüzel hayvan sevki yaptıramayacaklarını, bu bölgeye hayvan sevki yaptırmak isteyen yetiştiricilerin Bakanlıkça belirlenmiş şartları taşıması gerektiğini söyledi. Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz konuşmasında “Trakya’ya canlı hayvan sevki yapmak isteyen yetiştiricilerimiz Bakanlığımızca belirlenmiş şartlara uymak zorundadırlar. Bu bölgeye hayvan sevki yapmak isteyen yetiştiricilerimizin hayvanlarında sevk günü şap hastalığı belirtisi bulunmamalıdır. Hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olmalı veya en az 3 aydır halen bulundukları işletmede barındırılmış olmalıdır. İşletmenin 10 km çevresinde de en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olmalıdır. Hayvanlar sevk öncesinde 30 gün süre ile bir işletmede izole edilmelidir. Bu süre sonunda bütün hayvanlar şap virüsü varlığı yönünden teste tabi tutulmalı ve sonuçları negatif bulunmuş olmalıdır. Ayrıca bu süre zarfında bu işletmenin 10 km çevresinde şap hastalığı çıkmamış olmalıdır. Hayvanlar bulundukları işletmede yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken şap hastalığı enfeksiyonuna maruz kalmamış olmalıdır. Trakya bölgesine dolayısıyla İstanbul’un Avrupa yakasına hayvan sevki yapmak isteyen yetiştiricilerimiz bu şartları sağlaması ve kurban bayramından en az 50 gün önce il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine başvurmuş olmalıdırlar” diye konuştu.
 
 
Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kurban Bayramı öncesinde Trakya bölgesine hayvan sevki yapmak isteyen yetiştiricileri uyarmaya devam ediyor. Hayvan sevkleri öncesinde ilçe müdürlükleri ile bir araya gelen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, Trakya bölgesine yapılacak hayvan sevkleri konusunda görevli elemanları bilgilendirdi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Trakya’ya hayvan sevki yaptıracak yetiştiricilerin uyması gereken şartlar konusunda bilgi verdi. Konuyla ilgili konuşan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Erzincan’da çok sayıda yetiştiricinin Kurban Bayramında il dışına hayvan sevki yaptırdığına dikkat çekerek, Trakya bölgesine hayvan sevklerinin belirli şartlara haiz olduğunu vurguladı. Trakya bölgesinin şap hastalığından ari bölge olduğunu dile getiren Yılmaz, bundan dolayı yetiştiricilerin bu bölgeye gelişigüzel hayvan sevki yaptıramayacaklarını, bu bölgeye hayvan sevki yaptırmak isteyen yetiştiricilerin Bakanlıkça belirlenmiş şartları taşıması gerektiğini söyledi. Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz konuşmasında “Trakya’ya canlı hayvan sevki yapmak isteyen yetiştiricilerimiz Bakanlığımızca belirlenmiş şartlara uymak zorundadırlar. Bu bölgeye hayvan sevki yapmak isteyen yetiştiricilerimizin hayvanlarında sevk günü şap hastalığı belirtisi bulunmamalıdır. Hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olmalı veya en az 3 aydır halen bulundukları işletmede barındırılmış olmalıdır. İşletmenin 10 km çevresinde de en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olmalıdır. Hayvanlar sevk öncesinde 30 gün süre ile bir işletmede izole edilmelidir. Bu süre sonunda bütün hayvanlar şap virüsü varlığı yönünden teste tabi tutulmalı ve sonuçları negatif bulunmuş olmalıdır. Ayrıca bu süre zarfında bu işletmenin 10 km çevresinde şap hastalığı çıkmamış olmalıdır. Hayvanlar bulundukları işletmede yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken şap hastalığı enfeksiyonuna maruz kalmamış olmalıdır. Trakya bölgesine dolayısıyla İstanbul’un Avrupa yakasına hayvan sevki yapmak isteyen yetiştiricilerimiz bu şartları sağlaması ve kurban bayramından en az 50 gün önce il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine başvurmuş olmalıdırlar” diye konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.