Çankırı'da 'uçak kütüphane' açıldı

Çankırı'da 'uçak kütüphane' açıldı

Çankırı Belediyesi tarafından çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A 300 tipi uçak, kütüphaneye dönüştürüldü.

Çankırı Belediyesi tarafından çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A 300 tipi uçak, kütüphaneye dönüştürüldü. Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nın üst tarafına yerleştirilen "uçak kütüphane"nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, törende yaptığı konuşmada, muhteşem bir eserin açılışında yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Her kesimden 15 Temmuz'da ülkesi için canını verenler bulunduğunu vurgulayan Kaya, "Biz 15 Temmuz'da bir şey daha öğrendik. Bu ülke için çocuklarımız, yaşlılarımız ve kadınlarımız hayatlarını verdi." ifadesini kullandı.

Kaya, Çankırı'ya dev bir uçağın indiğini belirterek, eğitim öğretim yılının başında güzel bir eser açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı'nın bu çalışmayla Çankırılı gençlerin "uçak hızıyla" hayata hazırlanmaları için proje yaptığını anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Çocuklar uçak kütüphanede tefekkür etmeyi öğrenecek. Burada kitap okumaya çıkarken önce tefekkür etmeyi ve kainatı okumayı gerçekleştirecekler. Ülkemizde okumayı artırmanın yanında tefekkür eden, düşünen, akleden çocuklar olmasının önemini 15 Temmuz'da gördük. Biz aklımızı ihale edemeyiz. Allah bize Kur'an-ı Kerim'de 'hiç düşünmez misiniz, akletmez misiniz?' diyor. Bizim akletmemiz gerekiyor."

YENİ PROJE DENİZALTI KÜTÜPHANESİ

Belediye Başkanı İrfan Dinç de çocuk projelerine çok önem verdiklerine dikkati çekti.

Belediyenin projelerinin dünyaya örnek olduğunu belirten Dinç, "Çankırı Belediyesinin çocuk projeleri hem Türkiye'ye hem dünyaya model olacak projelerdir. Çocuklarımızla ilgili temalı kütüphaneler yapıyoruz. Üç kütüphane düşündük. Tren kütüphanemiz açıldı. Uçak kütüphanemiz bugün açılıyor. Gemi kütüphanemiz için çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

 

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.