Çankırı'da örnek proje: Seccadem yanımda, namazım aklımda

Çankırı'da örnek proje: Seccadem yanımda, namazım aklımda

Okul yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin projesi büyük bir beğeni ile karşılandı

Çankırı Şehit Uğur Kadir Işık Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci ve öğretmenleri tarafından namaz ibadetinin yaygınlaştırılması, benimsetilmesi, sürekliliğinin sağlanması ve sevdirilmesi amaçlarıyla bir proje hazırlandı.

“Seccadem Yanımda, Namazım Aklımda” adlı projesinin amacı şöyle açıklandı:

İslam dininin imandan sonra en önemli ibadetlerinden olan namaz ibadetinin öğrenciler arasında önemini kavratmak ve bu ibadeti öğrencilere sevdirilerek yerine getirtmektir.

Öğrenciler kendi seccadesini yaptı

Proje kapsamında öğrenciler okulda öğretmenleriyle, evde velileriyle iş birliği yaparak ve en önemlisi kendi emeklerini katarak kendilerine ait seccadelerini yapmışlardır. Kendi emekleri ile yaptıkları bu seccadelerini sürekli yanlarında taşıyarak her namaz vaktinde kendi seccadeleriyle namazlarını ifa etmişlerdir. Ayrıca bu seccadeleriyle evlerinle aileleriyle, camide cemaatle, okulda arkadaşlarıyla namazlarını ifa etmeye devam etmektedirler. Öğrenciler seccadelerini sürekli yanlarında taşıdıkları için namaza ve namaz vakitlerine karşı daha duyarlı bir hale gelmişlerdir.

Hediye edilecek

Proje kapsamında öğrenciler yaptığı seccadeler Miraç Kandili günü ilçemiz Merkez Camisinde sergilenecek, o güne özel seccadeler ve tespihler cami cemaatine de hediye edilecektir. Ayrıca ilçe kaymakamına, daire amirlerine ve diğer camilere de bu seccadeler hediye edilecektir. Öğrencilerde namaz ibadetinin sürekliliği sağlanırken hediyeleşme bilinci de yerleşmiş olacaktır. 

Proje yürütücüsü öğretmenlerden Ebru Turan, “Projemizin öğrencilerimiz arasında namaz ibadetinin öneminin ve sürekliliğin sağlanması konusunda çok faydalı olduğunu gözlemledik. Ayrıca bu projenin bütün ilçemize, ilimize hatta ülkemize yayılmasını ve namaz ibadetinin öneminin herkes tarafından kavranmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Okul Müdürü Mustafa Aksoy, “Farz olan ibadetimiz namazın öneminin kavratılması konusunda hazırlamış olduğumuz proje amacına ulaşmıştır. Öğrencilerimiz kendi emekleri ile hazırladıkları seccadeler ile namazlarına daha çok dikkat etmeye başlamışlardır. Proje sayesinde öğrencilerin namaz ibadetinin önemini kavramaları ve namazlarını severek vaktinde kılmaları bizleri çok memnun etmiştir. Projede emeği geçen herkese canıgönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum