Çankaya'nın arıları Tarabya'da bal veriyor

Çankaya'nın arıları Tarabya'da bal veriyor

Çankaya Köşkü'nde doğal olarak bulunan bal arılarından 4 kovan arının, İstanbul Tarabya'daki köşke getirildiği öğrenildi.

Sabah Gazetesi'nden Hasan Ay'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaz aylarında kullandığı, yabancı devlet başkanları ve konuklarını ağırladığı 148 dönümlük Tarabya Yerleşkesi'nde arılar farklı çiçeklerle bal verdi.
Tarabya Köşkü ile tarihi Huber Köşkü'nü de bünyesinde barındıran yerleşkenin 71 dönümlük doğal korusu birçok canlı için yaşam ortamı sağlıyor. Yerleşkede atıl durumdaki sera yeniden tesis edildi. Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip çok amaçlı serada, güneşin zararlı etkilerinin ve sıcaklık kayıplarının önüne geçmek için özel termal perdeler ve yağmur suyu depolama sistemi kullanıldı. Yabancı Devlet Konukları alt bahçesindeki baharat ve meyve bahçesi, aromatik bitkilerin yetiştirilmesi için tasarlandı. Bahçede; lavanta, lavantin, zahter, ravent, mercanköşk, ekinezya, rezene, çörekotu, ısırgan otu gibi 45 çeşit baharat yetiştiriliyor. Ayrıca bahçenin alt kotlarında her mevsime yönelik tür seçimiyle 5 farklı çeşit bodur elma, kiraz, şeftali, nektarin fidanları; daha alt kotlarda ise üzümsü meyvelerden ahududu, bektaşi üzümü, böğürtlen gibi türler bulunuyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.