Çankaya'da 'Tohum Şenliği' hazırlığı

Çankaya'da 'Tohum Şenliği' hazırlığı

Üreticilerin bir araya gelerek takas yoluyla sağlıklı tohumlar elde etmelerini amaçlayan Tohum Takas Şenliği, 16 Ekim'de yapılacak.

Çankaya Belediyesi'nin, üreticilerle tüketicileri bir araya getireceği, "2. Çankaya Tohum Takası Şenliği" için geri sayım başladı. Çankaya Belediyesi, etkinlikle küçük çiftçilerin ellerindeki yerel tohumların çeşitliliğinin sağlanması ve tohumda dışa bağımlılığın önlenmesini amaçlıyor. Bunun yanı sıra etkinlikle kentli insanların "küçük çiftçiliğinin korunması", "yereltohum kullanımı" konusunda bilgilendirilmesi ve kır-kent arasındaki bağların kuvvetlendirilmesine de katkı sağlanması amaçlar arasında yer alıyor.

Bu yılki etkinliğe, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ankara Tarım İl Müdürlüğü, Ankara Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu, Tüketici Haklan Derneği, Güneşköy ile Çiğdemim dernekleri, Tahtacı Örencik Doğal Yaşam Kolektifi ve Karahasanlı, Akarlar, Yayla, Kömürcü, Evciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de destek verecek.

Şenlik kapsamında, tohum kayıt masalarında işlemler de başlayacak. Gelen tohumlar kaydedilecek ve zarflanacak. Yerel tohum dışında tohum kabul edilmeyecek. Paneller sırasında çocuklara yönelik çeşitli atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. Çocuklara, drama, seramik, resim ve ritm atölyeleri aracılığıyla tohum ve doğa korumanın önemi anlatılacak. Ayrıca organik sertifikalı ürünler ve doğrudan üreticilerin köy ürünlerinden oluşan bir satış alanında, 40'a yakın çiftçi satış yapacak.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.