Çankaya’da Ramazan’da yardımlar arttı

Çankaya’da Ramazan’da yardımlar arttı

Ankara Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED), yardıma muhtaç 6 bin kayıtlı üyesine Ramazan yardımlarını ulaştırıyor.

Ramazan ayı boyunca temel gıda ve çeşitli gıdaların yer aldığı yardımların sayısını artıran ÇAYED, ekonomik durumu zayıf olanları evlerinden ücretsiz servislerle alarak, kendi bünyesindeki marketten yine ücretsiz alış veriş yapmalarını sağlıyor. Bağış yapmak isteyen hayırseverlerin de Ramazan ayı vesilesiyle yardım sayısını artırdıklarını belirten ÇAYED yetkilileri, yardımların tamamını, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdıklarını belirtti. Ailelerin gelir durumlarına göre yardım önceliği uygulaması ile hareket eden ÇAYED yetkilileri, yıl boyunca ulaştırdıkları yardımları, Ramazan ayında artırmalarının nedenini ise örf ve geleneklere göre akraba ve komşularla birlikte iftar yapma isteğinin daha fazla ihtiyaç doğurmasından kaynaklandığını, o nedenle yardımın da fazla yapıldığını belirtti.

İNCİTMEDEN YARDIM

Belediye Başkanı Bülent Tanık, 21. yüzyılda yoksulluk yaşanmasının üzücü olduğunu ve Çankaya’da ikamet eden vatandaşların yardıma muhtaç olmadan yaşamaları için belediye olarak ellerinden geleni yerine getirdiklerini belirtti.

Cihan