Canikli: Birçok Avrupa ülkesi terör örgütlerine destek veriyor

Canikli: Birçok Avrupa ülkesi terör örgütlerine destek veriyor

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Birçok Avrupa ülkesi, kanlı yüzünü Türkiye’de sayısız defalar göstermiş olan o terör örgütlerine, terör örgütü mensuplarına destek veriyorlar, kucak açıyorlar." dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, çeşitli temasları kapsamında geldiği Giresun'da, Görele İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi ile Görele Gençlik Merkezi'nin açılışına katıldı. 

Burada bir konuşma yapan Nurettin Canikli, Türkiye'nin millet olarak, devlet olarak dünyanın en kanlı, en acımasız terör örgütleriyle mücadele ettiğini belirtti.

Aynı anda üç terör örgütüyle mücadele edildiğini anlatan Canikli, "PKK, Fetullahçı Terör Örgütü ve DAEŞ terör örgütü, üçüyle birlikte aynı anda çok büyük bir mücadele veriyoruz ve milletimizin o kararlılığı sayesinde o mücadeleyi büyük oranda başarmış durumdayız." diye konuştu.

Nurettin Canikli, Londra'daki terör olayına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Elbette İngiliz halkının acılarını paylaşıyoruz, Londra’ya yapılan dünkü terör saldırısını lanetliyoruz ve terörle mücadelede İngiliz halkının yanında olduğumuzu bir kez daha buradan ifade ediyoruz. Bu hadise şunu açıkça ortaya koymuştur ki terörle mücadele için bütün dünyanın bütün ülkelerin aynı kararlılıkta hareket etmesi, mücadelenin birlikte yürütülmesi gerekir. Özellikle bazı Avrupa ülkelerinin terör örgütlerine son aylarda açıkça kucak açmaları, desteklemeleri dünyada küresel ölçekte terörle mücadeleyi etkisiz hale getirmektedir, zayıflatmaktadır, bu bütün dünyanın meselesidir, bütün ülkelerin sorunudur."

'Terör her ülke için terördür'

Bazı ülkelerin terörle mücadele ederken, birilerinin teröre destek verdiğinde uluslararası alanda terörle yeterince mücadele edilemeyeceğini, sonuç alınamayacağını aktaran Canikli, "O yüzden kısa vadeli çıkarlar üzerine teröre destek veren bu ülkeleri buradan bir kez daha uyarıyoruz, Görele’den bir kez daha uyarıyorum. Teröre ve terör örgütlerine destek vermekten vazgeçin, bu çıkar yol değil, orta ve uzun vadede kesinlikle bugün yanımızda gibi duran, terör, terör örgütlerini bazı politikalar için kullandığınız, maşa olarak kullandığınız terör ve terör örgütleri er veya geç sizi vurur, zaman zaman ortaya çıkıyor zaten, çünkü terörün dini, ülkesi, mezhebi olmaz. Terör her ülke için terördür, her yerde terördür." değerlendirmesinde bulundu.

Nurettin Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Almanya, Avusturya, Belçika başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, kanlı yüzünü Türkiye’de sayısız defalar göstermiş olan o terör örgütlerine, terör örgütü mensuplarına destek veriyorlar kucak açıyorlar. Onlara kendi ülkelerinde hayır kampanyası yapmak için her türlü imkanı sağlıyorlar. Almanya’nın meydanlarında, Almanya’nın büyük şehirlerinde PKK terör örgütü hayır kampanyası düzenliyor ve Alman hükumeti de buna kucak açıyor, destek veriyor. Herkesin gözü önünde ve bayraklarıyla, paçavralarıyla meydanlara çıkıyorlar, Alman hükümetinin desteği, güvenlik güçlerinin koruması altında Almanya ve Avrupa’da hayır kampanyası için destek yürütüyorlar."

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.