İngiltere Polisi'nden 'Müslüman tanıtım' videosu

İngiltere Polisi'nden 'Müslüman tanıtım' videosu

Lincolnshire Polisi ülkedeki Müslümanlarla ilgili bir video hazırladı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'nin Lincolnshire kentinde yaşayan Müslümanlar ile ortak hazırlanan videoda konuşmacı olarak Al-Imdaad Vakfı'ndan Hafız Abdusammad Molla yer aldı. Molla, hazırlanan videoda sıklıkla Britanya ile Müslümanların ortak geçmişinden söz etti.

"Nefret Suçları Bilinci Haftası" kapsamında hazırlanan videonun amacı Müslümanlara karşı artan saldırıları önlemek. Müslümanlara karşı işlenen nefret suçları Lincolnshire kentinin de başına belası oldu. Bu nedenle bölge polisi ile Müslümanlar ortak bir çalışmayı uzun zamandır sürdürüyordu.

Videoda sadece Hafız Molla değil, bölgenin saygın isimlerinden olan Polis Şefi Mac Christy de yer aldı. Christy video'da "İslamiyet insanlara yardım etmek, muhtaçlara destek vermek ve hayırseverlik erdemleri ile ilgilidir" ifadelerini kullanıyor.

Youtube üzerinden yayınlanan video şimdiden 14 bin izlenmeye ulaştı. Videoda halktan da pek çok kişiye İslamiyet ile ilgili düşünceleri soruluyor. Halkın verdiği olumlu tepkiler ise Müslümanları sevindirdi. 

Videoya rağmen Lincolnshire ve çevresinde Müslümanlara karşı işlenen ırkçı suçlar pek iç açıcı değil. Polis merkezinden alınan bilgilere göre Haziran 2017 itibari ile Müslümanlara saldırılar yüzde 13 arttı. 

Breitbart'ın haberine göre video ile ilgili bir tartışma da ekonomi konusunda oldu. Müslüman karşıtları, bunca hizmet sorunu varken videoya para ayrılmasının yanlış olduğunu savundu. Fakat polis merkezi videolarının arkasında olduklarını söyledi.

Konu ile ilgili konuşan bir diğer Polis şefi Craig Naylor şunları söyledi: "Nefret suçunu azaltmaya kararlıyım ve nefret suçu farkındalığı haftasında, yapmak istediğim şey, İslam'a karşı önyargılı olanlara farklı bir yön göstermek ve yanlış anlamalara karşı mücadele etmektir. Müslüman olan bir kimse aynı zamanda herkes gibi aynı saygı ve yasanın korunması hakkına sahip bir İngiliz vatandaşı olabilir. Bizim görevimiz topluluklarla etkileşim kurmaktır ve bu video, bilgi edinme engellerini aşmanın bir metodudur."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.