Çanakkale’de feribot kuyruğu

Çanakkale’de feribot kuyruğu

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen turlar uzun feribot kuyrukları oluşturuyor.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin farklı illerinden binlerce kişi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nı ziyaret etmeye devam ediyor. Özellikle hafta sonları düzenlenen turlar nedeniyle şehir merkezinde uzun feribot kuyrukları oluşuyor.

Sabah erken saatlerden itibaren Çanakkale'ye gelen çok sayıda otobüs, şehir merkezi ile Eceabat ilçesinde trafikte sıkışıklığına ve uzun araç kuyruklarına yol açtı.Yaşanan yoğunluk, trafik polislerinin müdahalesiyle azaltılmaya çalışıldı.Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'na geçmek üzere Demircioğlu Caddesi'nde bekletilen otobüsler, daha sonra feribot iskelesine yönlendirildi.

Kütahya’dan Çanakkale’ye kurum gezisiyle gelen 35 yaşındaki Ahmet Cengiz, her yıl aynı sorunu yaşadıklarını söyledi. Cengiz, “ Çanakkale’ye her geldiğimizde şehitliğe giderken, bu kuyruk sıkıntısını her zaman yaşıyoruz. Gerek feribot, gerekse otobüs düzenlemesinde olsun. Seferler her yarım saat 45 dakikada bir olursa bu kadar kalabalık olmaz. Buna çözüm bulunursa daha iyi olur. İnsanlar burada beklemekten sıkılıyorlar” dedi. 

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, yoğunluğun eritilmesi ve uzun yollardan kente gelen vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla feribotların hareket saatlerini beklemeden sefer yaptığını kaydetti.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.