Çanakkale zaferini kazanan Selahaddin Adil Paşadır

Çanakkale zaferini kazanan Selahaddin Adil Paşadır

Bahadıroğlu: Ders kitaplarında yazmaz

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, tarihimizi bize bu güne kadar yanlış anlatan zihniyetlerin olduğunu ve bu zihniyetlerin kötü niyetli olduklarını, ülkeyi çoğu zaman kaosa sürüklediklerini belirtti. Bahadıroğlu “Bu yanlış bilgiler, her türlü platformda ülke olarak karşımıza çıkıyor. Bu da kendi içimizde bizi bölüp önyargılı davranışlar sergilememize sebep oluyor. Yeni yetişen neslin bu yanlış bilgilerle beslenmemesi için, kayıtlara bilerek yanlı yanlış geçirilmiş tarihimizi gençliğe doğru aktarılmasında, günümüz aydınlarına çok iş düşüyor” dedi.
 
İMPARATORLUĞU ÇÖKERTME PLANLARI
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği “Gençlerle Başbaşa” konferansında konuşan Bahadıroğlu, “Birinci Dünya savaşının yüzüncü yılında, İmparatorluğu kaybedişimiz üzerinden 100 sene geçti. Bu kolay bir hadise değil, hepimiz yarı yarıya çarpılmış vaziyetteyiz. Düne baktığımızda bugünümüzü beğenmiyoruz. Bazılarımız da bu günümüze bakıyor dünümüzü beğenmiyor ve bir çatışma ortamında hakikat kaybolup gidiyor. O yüzden çatışma ortamını tartışma, muhabbet ortamına çekebilsek hem kendimize çok büyük hizmet etmiş oluruz hem de ülkemize, varlığımıza katkıda bulunmuş oluruz. Biz yapamayız, bizden bir şey olmaz duygusundan sıyrılmamız lazım. Bunun için de tarihe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
 
TARİHİ KAVRAMAK GELECEĞİ İDRAK ETMEKTİR
 
Tarihin arka planının kavranmadığı takdirde ne bundan 70-80 sene önce olanları ne de geleceğimizi anlayamayacağımızı ifade eden Yavuz Bahadıroğlu şunları söyledi: “Birinci dünya savaşı çıkmadan yüz yıl öncesinde hakkımızda bir plan yapılmıştır. Bu bir komplo teorisi değildir, yaşanan süreçle kanıtlanmış tarihsel bir gerçektir. İngilizlerin bu yüzyıllık planı çerçevesinde, Osmanlı imparatorluğunu parçalamadan, halkı Müslüman olan sömürgelere tam hakimiyet kuramadıklarını farkettiler. İşte bunun üzerine, imparatorluğu yıkmak için plan yapmak gerekiyordu. Sultan Abdülaziz’i katlettiler ve intihar süsü verdiler daha sonra veliahtını da katlettiler ve intihar süsü verdiler. İttihat terakki diye bir parti çıktı ortaya. Halbuki bunlar bizim içimizden çıkan insanlardı. Sultan Abdülhamid onları Londra’ya, Paris’e Avrupa da eğitim almaları için göndermişti. Fakat siz istediğiniz kadar insana yatırım yapın, o insana yol ve yön çizemezseniz o, size de ülkeye de düşman olarak geri döner. Yabancıların hükümdarlarına prenslerine “büyük” derken, kendi padişahlarımızın kimisine kızıl sultan kimisine vatan haini, kimisine deli demeye sıkılmıyor muyuz. “
 
ÇANAKKALEYİ YANLIŞ ÖĞRENDİK
 
Bahadıroğlu, tarihimizin şimdiki dizilerden öğrenilmemesi gerektiğinin altını çizerek, o tür dizilerin asıl amacı ile yani eğlence amaçlı seyretmek gerektiğini belirtti. Gençlere tarihin bilinmeyenlerini açıklayan Bahadıroğlu “Biz Çanakkale savaşını yanlış öğrendik. Çanakkale’de Selahaddin Adil Paşayı çoğunuz duymamıştır, haklısınız, ders kitaplarında yazmaz zira bu paşa 18 mart Çanakkale zaferini planlayıp kazanan paşadır” diyerek gençleri aydınlattı. Gençlerle bire bir soru cevap şeklinde konuşmasını yapan Bahadıroğlu, gençlere bu fırsatları tanıyan ve böyle faydalı etkinliklere vesile olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Konferans sonunda Genel sekreter yardımcısı Feyzullah okumuş tarafından Yavuz Bahadıroğlu’na hediye takdim edildi.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.