Çanakkale Şehitleri için 1 milyon hatim

Çanakkale Şehitleri için 1 milyon hatim

Anadolu Gençlik Derneği’nin organize ettiği geziye katılan 6 bin 300 kişi, Çanakkale’deki şehitlik ve anıtlara ziyaretlerde bulundu.

 AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Çanakkale Zaferi’nin 99’uncu yılı dolayısıyla “Çanakkale Şehitleri İçin 1 Milyon Hatim Kampanyası” başlattıklarını söyledi

 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Çanakkale’de düzenlenen geziye katılan 6 bin 300 kişi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki şehitlik ve anıtları ziyaret etti. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin 99’uncu yılı dolayısıyla “Çanakkale Şehitleri İçin 1 Milyon Hatim Kampanyası” başlattıklarını söyledi.

Önceki yıllarda da “250 Bin Şehide 250 Bin Hatim Kampanyası” düzenlediklerini hatırlatan Turhan, gençlerin, ecdadını iyi tanıması amacıyla 6 bin 300 kişiyi Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na getirerek şehitlik ve anıtları ziyaret etmelerini sağladıklarını bildirdi.

Gençlerin burada sabah namazlarını kılıp ikram ettikleri çorbayı içtiğini dile getiren Turhan, şöyle konuştu: “Türkiye, gençlik bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Ülkemiz, 30 yaşın altında 43 milyon gence sahip. Her yıl olduğu gibi bu yıl da gençlerimiz ile şehitlerimizi buluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl Çanakkale’deki 250 bin şehidimiz ve dün tüm şehitler için ‘1 milyon hatim’ çalışması yaptık. Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılında 250 bin evladımızı Çanakkale’ye getireceğiz ve şehit dedeleriyle buluşturacağız. Önümüzdeki yıl Anzaklar, 100 bin kişiyle bu topraklara gelecek. Biz de 250 bin evladımızı getirerek, ‘100 bin kişiyle değil 250 bin kişiyle şehitlerimize sahip çıkıyoruz’ diyeceğiz.”

ŞEHİTLER ABİDESİNDE HATİM DUASI

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, etkinlik kapsamında Şehitler Abidesi’nde hatim duasını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.Ziyaretlerin bir bölümünde, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Saadet Partisi Çanakkale İl Başkanı Deniz Öztürk, AGD Çanakkale Şube Başkanı Muhammed Sezgin hazır bulundu.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.