Çanakkale çıkarması

Çanakkale çıkarması

Anadolu Gençlik Derneği, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen onbinlerce genci dün Çanakkale’de buluşturdu.

Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Ömer Avadallah Kısvani’nin kıldırdığı sabah namazı ile başlayan programda şehitlerimizin ruhları için Fatiha’lar okundu, hatim duaları yapıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü vesilesiyle Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Türkiye’nin 81 ilinden ve 60 ülkeden çoğu genç onbinlerce kişiyi dün Çanakkale’de bir araya getirdi. Çanakkale’nin Kilitbahir mevkiinde Eceabat ve Namazgah tabyalarında gerçekleştirilen program, sabah namazı ile başladı. Onbinlerce genç birlikte saf tutup sabah namazı kıldı.

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Programda, Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Ömer Avadallah Kısvani’nin kıldırdığı Sabah Namazı sonrası Kur’an-ı Kerim okuma dünya birincisi İranlı hafız Ahmet Ebul Kasımi Kur’an okudu. Çanakkale Şehitleri için okunan binlerce hatimin duası yapıldıktan sonra savaşın yaşandığı alanlar gezildi. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikte gençler, Çanakkale’nin manevi havasını soluyup şehitleri andı.

ŞEHİTLERİMİZİN NAMAZ KILDIĞI YERDEYİZ

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan, “Bugün burada, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında, 100 yıl önce ecdadımızın namaz kıldığı, şehit olduğu topraklardayız. Biz de aynı şekilde şuhedanın yolunda olduğumuzu göstermek için, şehitlerimizin, mücahitlerimizin yolunda olduğumuzu göstermek için onbinlerce kardeşimizle secdeye durduk” dedi.

ÇANAKKALE KUDÜS'TÜR

Onbinlerce gence Çanakkale’de Sabah Namazı kıldıran Mescid-i Aksa İmamı Ömer Avadallah Kısvani, İslam’ın ilk kıblesi Kudüs’ün işgal altında olduğunu hatırlatarak, “Ümmet için Çanakkale Kudüs’tür, Mescid-i Aksa’dır. Kudüs’ün kurtuluşu Çanakkale’nin kaderine bağlıdır. Çanakkale’de toplanan yüz binlerce Müslüman genç, Kudüs’ün, Filistin’in bütün bir ümmetin umududur” dedi.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.