Çanak anten yasaklanıyor!

Çanak anten yasaklanıyor!

RTÜK'ün yürüttüğü çanak anten yasağına Esenler Belediyesi'nden destek geldi. Bu sayede bina dışlarındaki görüntü kirliliği kaybolacak

RTÜK'ün balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için bir çalışma yürüttüğünü belirten RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun'a, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da, yerel yöneticiler olarak bu çalışmaya tam destek vereceklerini söyledi. 
 
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği Şehrin Ajandası programında Esenlerliler ile “Türkiye'de Görsel, İşitsel Medya ve Toplum” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı da katıldı.
 
YENİ KAMU YÖNETİMİ ANLAYIŞIYLA
 
Türkiye'de görsel ve işitsel medyanın tarihi hakkında bilgiler verdikten sonra RTÜK'ün kurulmasındaki amacı açıklayan Dursun, "Dünya'daki geleneklere uygun olarak Bakanlığa bağlı değil de yeni kamu yönetimi anlayışıyla, bağımsız bir otorite (RTÜK) radyo - televizyonları denetledi ve düzenledi" dedi. 
 
TÜRKİYE'DE YAYIN RENKLİLİĞİ VAR
 
Günümüzde uydu ve kablo yayını sayısının karasal yayınları geçtiğini söyleyen Dursun, "Türkiye'de yaklaşık 1.500 radyo ve televizyon yayın kuruluşu var. Bu durumda ülkemizde radyo ve televizyon yayıncılığı açısından renklilik, çoğulculuk ve farklılık vardır diyebiliriz" şeklinde konuştu.
 
ANTEN KİRLİLİĞİ KALKSIN
 
RTÜK'ün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için bir çalışma yürüttüğünü belirten Dursun'a, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, yerel yöneticiler olarak bu çalışmaya tam destek vereceklerini söyledi. !
 
TELEVİZYONLAR DÖNÜŞMELİ
 
Kitle iletişim araçlarındaki değişim ve dönüşümden de söz eden Dursun, "Artık gençler televizyonu da tabletten veya akıllı telefonundan izlemeye başladı. Televizyonlar da bu şekilde bir dönüşüm içinde olmak zorundalar" dedi.
 
Kendisine yöneltilen soruları da tek tek cevaplayan Dursun'a, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, programın sonunda Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) öğrencilerinin yaptığı bir tablo hediye etti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.