Çamlıca Camii’nin yarısı tamam

Çamlıca Camii’nin yarısı tamam

İstanbul’da yapımına geçen yıl başlanan ve inşaatının yarısı tamamlanan Çamlıca Camii’nin açılışının, 2016’da Kadir Gecesi olan 1 Temmuz’da yapılması planlanıyor

Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, caminin şadırvan avlusunda 30 kubbe olacağını anlatarak, şu an inşaatta bu kubbe kalıplarının da görülebildiğini dile getirdi.

İstanbul’da yapımına geçen yıl başlanan Çamlıca Camii’nin inşaatının yarısı tamamlandı. İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliği taşıyacak Çamlıca Camii’nin inşaatında fiziki gerçekleşmenin yüzde 50’yi bulduğunu söyledi.

Minareler BELİRİYOR

Külünk, herkes gibi kendilerinin de sabırsızlıkla beklediği minarelerin belirmeye başladığını aktararak, birkaç ay içerisinde bir veya iki minarenin görülebileceğini söyledi. Şu anda minarelerin kütüğünün görüldüğünü anlatan Külünk, “Rabbim müsaade ederse 1 Temmuz 2016’da Kadir Gecesi’nde, cuma namazında camimizi ibadete açacağız” dedi.

Açılış tarihinin güzel bir güne rastlayacağına işaret eden Külünk, “İş programımız buna denk geldi. Bu programı tutturmak için ciddi bir gayret içerisindeyiz. Teknik ekibimiz, derneğimiz, bize gönül veren arkadaşlarımız destek olmakta” diye konuştu.

Külünk, caminin belgeselinin de çekilmeye başlandığını aktararak, “Şu anda TRT ekibi tarafından inşaatın belgesel çalışması yapılıyor. Açılış gününde noktası konulacak olan bir belgesel çalışması olacak” ifadelerini kullandı.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.