Çamlıca Camii'ne stres alan toprak

Çamlıca Camii'ne stres alan toprak

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapımına başlanan “Çamlıca Camii” projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Aynı anda 37 bin 500 kişinin ibadet edeceği caminin kaba inşaatının yüzde 55’i tamamlanırken, minareler de yükselmeye başladı. İşçilerin inşası için 24 saat çalıştığı caminin 1 Temmuz 2016’da ibadete açılması hedefleniyor.
 
Tamamlandığında İstanbul’un birçok noktasından görülebilecek cami, 57 bin 500 metrakerelik arsa üzerine oturuyor. Bünyesinde 3 bin 40 araçlık otopark, bin kişilik konferans salonu, 2 bin 750 metrekarelik kütüphane, 3 bin 435 metrekarelik sanat galerisi olacak. Projenin başındaki isim olan İstanbul Cami ve eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Milliyet'ten Mert İnan'a açıklamalarda bulundu. Külünk, “Şiddetli çevresel etkilere dayanıklı ‘durabet’ cinsi çok özel bir beton kullanıyoruz. Aynı beton, Ataşehir Mimar Sinan Camii ve Marmaray’da kullanıldı. 3.Köprü yapımında da bu beton kullanılıyor” dedi. 
 
STRES ALAN TOPRAK PARKURU
 
Külünk, “300 metre uzunluğunda sadece toprak olacak bir yürüyüş parkuru yapacağız. Vatandaşlarımız çıplak ayakla toprak parkurda yürüyüş yaptıktan sonra ayaklarını yıkayıp buradan ayrılacak. İnsanların stres ve kötü enerjilerini de atmalarına yardımcı olacağız” diye konuştu.  
 
107 METRELİK MİNARE
 
 Yaklaşık 60 dönüm arsa üzerinde yapılan caminin kubbe yüksekliği 70.45 metre olacak. Toplam 6 minarede 16 şerefe inşa edilecek. 4 minare 107 metre, 2 minare ise 90 metre uzunluğunda olacak.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.