Camiyi yakmak korkakça bir saldırıdır

Camiyi yakmak korkakça bir saldırıdır

İsveç’in Eskilstuna kentinde Somalili Müslümanlar tarafından kullanılan caminin kundaklanmasına ülke çapında tepkiler geldi.

İsveç'in Eskilstuna kentinde Somalili Müslümanlar tarafından kullanılan caminin kundaklanmasına ülke çapında tepkiler geldi. Saldırıyla ilgili açıklama yapan İsveç Müslümanlar Birliği Başkanı Omar Mustafa, olayın ülkede artan İslam düşmanlığının bir yansıması olduğunu ifade etti.

Olayın faillerin bir an önce yakalanıp hesap vermeleri gerektiğini ifade eden Mustafa, bu tür olayların tekrar etmemesi için İsveç polisini gerekli önlemleri almasını istedi. İsveç Adalet Bakanı Morgan Johannson ise saldırının dini inançlara ve bireysel özgürlüklere yönelik korkakça bir saldırı olduğunu kaydetti. Durumu kabul etmeyeceklerini belirten bakan temel insan haklarını savunmaları ve yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığına karşı çıkmaları gerektiğini söyledi.

Olayı çok yönlü olarak araştıran İsveç polisi olayın kundaklama sonucu çıktığını belerterek geniş çaplı bir soruşturma basla başlattı. Polis sözcüsü Lars Franzell, "Yangının kısa bir zamanda büyümesi büyük paniğe neden oldu. Saldırı anında camide bulunan 20'ye yakın cemaatten 5'i duman zehirlenmesinden dolayı hastaneye kaldırıldı. Yangının şiddetinden kaçmak isteyen cemaat birebirini ezince bazılarının vücutlarında kırıklar oluştu, Diğer yalılar olay yergide yapılan müdahale ile ayakta tedavi edildiler. Yaralıların hayatı tehlikesinin bulunmuyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.