Camiye saldırı planı yapan için karar

Camiye saldırı planı yapan için karar

ABD'de mahkeme cami saldırısı planlayan kişiyi suçlu buldu, sanığın 10 yıla kadar hapis cezası alması bekleniyor.

ABD'de federal jürinin, New York eyaletinde Müslümanların yoğun olarak ikamet ettiği Islamberg kasabasında bir camiye saldırmak için taraftar toplamaya çalışan eski milletvekili adayını, federal sivil haklarını ihlal etmekten suçlu bulduğu bildirildi.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 63 yaşındaki Robert Doggart'ın, New York eyaletinde Müslümanların yaşadığı Islamberg kasabasında cami, okul ve kafeteryaya saldırı planladığına yer verildi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlardan ve telefon görüşmelerinden Doggart'ın destek toplamaya çalıştığı belirtilen açıklamada, jürinin, federal sivil haklarını çiğnediği gerekçesiyle zanlıyı suçlu bulduğu kaydedildi.

Telefon kayıtlarında, “Bu adamlar öldürülmeli, evleri yakılmalı” ifadesini kullanan Doggart'ın sosyal medyadaki hesabında da “20 silahlı adamın ciddi zararlar verebileceğini” dile getirerek, kendisine destek aradığı belirtildi.

Mayısta eylemini gerçekleştiremeden FBI tarafından gözaltına alınan Doggart, bu hafta başında 30 bin dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.

ABD savcılarının yaptığı suçlamaya göre Doggart'ın, mahkeme tarafından suçlu bulunması halinde 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Çevresinde muhafazakar fikirleriyle tanınan Doggart'ın, 2014'te Tennessee'den milletvekili seçimleri için adaylığını koyduğu ancak kazanamadığı bildirildi.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.