Camiye Çıplak Ayakla Gelene Ücretsiz Çorap

Camiye Çıplak Ayakla Gelene Ücretsiz Çorap

Ünye'nin Saraycık Mahallesi'nde imam Hüseyin Tonyalı, örnek bir uygulamaya imza atarak camiye çıplak ayakla gelenlere ücretsiz çorap veriyor.

Ordu'nun Ünye ilçesi Saraycık Mahallesi Hatipli Camii'nde, camiye çıplak ayakla gelen cemaate ücretsiz çorap veriliyor.

Ünye'nin Saraycık Mahallesi'nde bulunan Hatipli Camii'nde, tüm camilere örnek gösterilebilecek bir uygulama başlatıldı. Yaklaşık 2 ay önce başlatılan uygulamayla camiye gelen cemaat içerisinde çorabı bulunmayan veya çorabı kirli olan kişilere ücretsiz çorap veriliyor.

UYGULAMA ÇOK MALİYETLİ DEĞİL

Mahalle cemaatinin başka bir şehirde rastladığı uygulamayı kendisine ilettiğini ve istişare sonucunda bu uygulamayı başlattıklarını belirten Saraycık Mahallesi Hatipli Camii İmamı Hüseyin Tonyalı, uygulamanın çok maliyetli olmadığını ve insanların bu uygulamayla birlikte temiz çoraplarla camiye geldiğini belirtti.


"İSLAM'IN ŞİARINA UYGUN DÜŞMEDİĞİNİ GÖRMEKTEYİZ"

İmam Hüseyin Tonyalı, çıplak ayakla camide namaz kılmanın İslam'ın şiarına uygun olmadığını belirterek, "2003'ten bugüne ayni camide görev yapmaktayım. Bu uygulamaya temizlik ve sağlık için ihtiyaç duydum. Zira Efendimiz 'Temizlik imandandır' buyurmuştur. Çorapsız camiye gelen Müslüman kardeşimizin ayağında herhangi bir hastalık olabilir. Böyle bir yere diğer Müslüman kardeşimizin secde ederken burnunun ve ağzının isabet ettiğini düşünürsek İslam'ın şiarına uygun düşmediğini görmekteyiz" dedi.

Tonyalı konuşmasında ayrıca, başka camilere de örnek olmak istediklerini ifade etti.

AYDA 10 ÇORAP KULLANILIYOR

Tonyalı, "Camide 1 haftada yaklaşık 2-3 çorap kullanılıyor. Yani ayda yaklaşık 10 çorap kullanılıyor. Çok yüksek maliyetli bir şey değil. Çorapların maliyeti, cami cemaatimizden olan hayırsever Süleyman Boşcu'ya ait. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

Haberler.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.