Camiler hazır

Camiler hazır

İstanbul Müftülüğü camileri Ramazan'a hazır hale getirdi. İl genelinde 80 camide hatimle, 22 camide enderun usulü teravih namazı kılınacak.

639 cami itikafa girmek isteyenler için hazırlanacak. Kadir Gecesi'nde de 973 cami sabaha kadar açık kalacak. Her gün 116 camide ihtiyacı olanlara iftar verilecek. Eyüp Münzevi ve Ümraniye İmamı Azam camilerinde de sadece kadınlara özel tefsirli mukabele programları düzenlenecek.
 
Osmanlı da ilk olarak Sultan 1. Ahmed döneminde Sultanahmet Camisi ne veciz sözlerin yazılı olduğu kandillerin asılmasıyla başlayan mahya geleneği, bu yıl da minareleri süslüyor. 
Osmanlı'da ilk olarak Sultan 1. Ahmed döneminde Sultanahmet Camisi'ne veciz sözlerin yazılı olduğu kandillerin asılmasıyla başlayan mahya geleneği, bu yıl da minareleri s...
 
İstanbul İl Müftülüğü ramazan süresince kentte birçok etkinlik gerçekleştirecek. Bunun için hazırlıklarını uzun süre önce tamamlayan müftülük İstanbul'daki camileri Ramazan'a hazırladı. Bu yıl İstanbul genelinde 80 camide hatimle teravih namazı kılınacak. Osmanlı döneminde ramazanda bütün camilerde uygulanan, her dört rekatı, Türk musikisinin farklı makamlarında kılınan ve ilahilerle süslenen enderun usulü teravih ise son yıllarda birçok camide yeniden hayat buluyor.
 
OSMANNLI GELENEĞİ YAŞAYACAK
 
Enderun usulü teravih namazı, ramazan süresince Eyüp Sultan, Sultanahmet, Süleymaniye ve Fatih camilerinde her akşam kılınacak. Vatandaşlar, Üsküdar, Zeytinburnu, Şişli ve Arnavutköy'deki 17 camide farklı tarihlerde, Bahçelievler Basın Sitesi Camisi'nde de cumartesi akşamları enderun usulü teravih kılma imkanı bulacak.
 
639 CAMİDE İTİKAF İZNİ
 
Ramazanın son on gününün camide ibadetle geçirilmesi anlamına gelen ve sünnet olan itikaf için kent genelindeki 639 cami hazırlanacak. Bu camilerde aynı zamanda il müftülüğü ve ilçe müftülüklerin koordinesinde itikaf ibadetini yapanlara sıcak yemek ikram edilecek. Kur'an-ı Kerim'de, bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi dolayısıyla İstanbul'da 973 camide özel programlar yer alacak. Vatandaşlar bu geceyi camilerde sabahın ilk ışıklarına kadar ibadetle geçirebilecek.
 
HERGÜN İFTAR VERİLECEK
 
Ramazan ayında yardıma muhtaç kişilere yönelik 116 caminin müştemilatında her gün iftar verilecek. Adalar'da Büyükada Hamidiye ve Büyükada Nizam camilerinin yanı sıra Fatih'te 13, Küçükçekmece'de 9, Beşiktaş'ta 8, Maltepe'de 7, Bayrampaşa ve Ümraniye'de 6 cami ile diğer ilçelerdeki camilerde ihtiyaç duyan vatandaşlar iftar yapabilecek.
 
Kadınlar için özel program
 
İstanbul'da Ramazan süresince Eyüp Münzevi ve Ümraniye İmam-ı Azam camilerinde sadece kadınlara özel programlar yer alacak. Farklı ilçelerden kadın vaizler her gün farklı bir konuda sohbet edecek ve tefsirli mukabele programı düzenleyecek. Mukabeleyi farklı kız Kur'an kurslarından öğreticiler okuyacak. Ramazan'la birlikte ilginin arttığı 'Alo Fetva' hattında bu aya mahsus 7 kişi çalışacak ve hat, 09.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet verecek. Öte yandan İl Müftülüğünce bu aya mahsus olarak huzurevleri, cezaevleri, engelliler merkezi ve ve sevgievlerine ziyaretler gerçekleştirecek, sergiler açılacak.
 
Yeni şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.