Camiler Haftası yarın başlıyor

Camiler Haftası yarın başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca her yıl farklı bir temayla kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası; bu yıl ‘Cami ve Kitap’ teması ile kutlanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca her yıl farklı bir temayla kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl ki teması ‘Cami ve Kitap’ olarak belirlendi.

Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığınca, uygun olan camilerde kütüphane kurulması ya da kitaplık oluşturulması için müftülüklere talimat gönderildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, yaptığı açıklamada, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din hizmetleri müşavirlikleri ve ataşeliklerin yanı sıra müftülüklere de bazı yönergeler verildiğini söyledi. "Cami ve Kitap" konulu etkinlikler kapsamında 30 Eylül Cuma günü camilerde kitap konulu vaazlar verileceğini anlatan Yiğit, fiziki alt yapısı uygun camilerde çocuk ve gençlerin zamanlarını değerlendirebilecekleri, kitap okuyup ev ödevi ve araştırma yapabilecekleri okuma salonları ve geniş çapta kütüphaneler; büyük mahallelerde ise müftülükçe belirlenecek camilerde öngörülen bazı kitapların yer aldığı kütüphane ve kitaplıklar oluşturulacağını belirtti.
Başkanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yayınlarının da bu kütüphanelerde yer alacağını dile getiren Yiğit, camilerde din görevlilerinin rehberliğinde kitap okuma saatleri düzenleneceğini de ifade etti. Cami ve yazar buluşmaları yapılacak Yiğit, hafta dolayısıyla da müftülüklerce belirlenecek camilerde "cami ve yazar buluşmaları" yapılacağına işaret ederek il ve ilçe halk kütüphaneleri ile ortak etkinlikler gerçekleştirilebileceğini bildirdi. Hafta dolayısıyla her camiye mütevazi de olsa bir kütüphane ya da kitaplık kazandırılabileceğini ifade etmeye çalışacaklarını vurgulayan Yiğit, etkinliklerin toplumun her kesimini kucaklayıcı nitelikte olmasına önem verdiklerini söyledi. Yiğit, vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandıracak faaliyetlere önem verdiklerine dikkati çekerek hafta içerisinde vatandaşlara Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere Başkanlık ve TDV yayınları ile düzenleme komisyonunca seçilecek eserlerin dağıtılacağını kaydetti.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 1 Ekim Cumartesi günü Ankara'daki Kocatepe Camisi fuar alanında açılış yapılacak. Açılışa katılan vatandaşlara da ücretsiz kitap dağıtılacak.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.