Camiler gül suyu ile yıkanıyor

Camiler gül suyu ile yıkanıyor

Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ramazan ayında camilerde gerçekleştirdiği temizlik faaliyetlerinin yanı sıra bu aya uygun bir haz yaşanması için cami çevrelerini de gül suyu ile yıkıyor. Ramazan ayında şehir merkezinde bulunan...

Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ramazan ayında camilerde gerçekleştirdiği temizlik faaliyetlerinin yanı sıra bu aya uygun bir haz yaşanması için cami çevrelerini de gül suyu ile yıkıyor.

Ramazan ayında şehir merkezinde bulunan 185 caminin A’dan Z’ye bütün temizliğini gerçekleştiren ekipler, şehir merkezinde bulunan tarihî ve büyük camilerin de bahçelerini her akşam gül suyu ile yıkıyor. Belediye Başkanı Sami Aydın, yaptığı açıklamada, “Ramazan ayında bu güzel uygulamayı gerçekleştiren temizlik işlerinden sorumlu başkan yardımcımız ve ekibimize teşekkür ediyorum. Şehrimizde bulunan 185 camimizde her yıl 2 kez dezenfekte çalışması yapıyoruz. İlaveten şehir merkezinde bulunan 7 adet merkezî camimiz de gül suyu ile yıkanıyor. Camiye geldiğiniz zaman pırıl pırıl gül kokusu bizleri karşılıyor. Ramazan ayının atmosferi zaten bambaşka oluyor, böylelikle bu atmosfere katkı sağlamaya çalışıyoruz ve bunu geleneksel hâle getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Vatandaşlar da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Beyaz Gündem

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.