‘Camiler, evsiz ve mültecilere açılsın'

‘Camiler, evsiz ve mültecilere açılsın'

Kış tüm yoğunluğuyla etkisini hissettirmeye devam ederken bundan en çok evsizler ve sayıları milyonu bulan mülteciler etkileniyor.

Evsizlerin, özellikle de mültecilerin sayısı çok olunca da belediye ya da valiliklerin barınma alanlarının yetersizliği gündeme geliyor.

İnsran Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Ankara Şube Başkanlığı öncülüğünde sekiz sivil toplum kuruluşu, bu sorunun çözülmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir çağrı yaptı.
Çağrıda camilerin, evsizler ve sığınmacılara açılması istendi ancak şu ana kadar Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir yanıt gelmiş değil.

BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Mazlumder Ankara Şube Başkanı Mehmet Can Çağlayan, çağrılarının gerekçesini, "Camiler, Peygamberin sünnetine göre sadece Müslümanlara değil, yolda kalmışa, evsize, muhacire de açıktır. Ancak bugün camiler Müslümanlara bile kapalı. Bu acil ihtiyacı geçici de olsa 
camilerde gidermek en pratik ve en doğru yol" sözleriyle açıkladı.

Çağlayan, "Camiler Müslümanlara nasıl kapalı?" sorusuna, "Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uygulaması doğrultusunda namaz vakitlerinin ardından camilerin kapılarına kilit vurulmakta ve günün herhangi bir saatinde camilerde uyuyanlar görevliler tarafından zorla kaldırılarak cami dışına gönderilmektedir. Oysa İslami açıdan camiler, yalnızca namaz kılınan mekânlar değil" yanıtını verdi.

'Ümidimiz tüm camilerin açılması'

Çağlayan, yaptıkları saha çalışmasında Ankara’da özellikle Suriyeli sığınmacıların Hacı Bayram Mahallesi ve OSTİM bölgesinde çadırlarda, zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını gördüklerini aktardı.

Sokaklarda ve köprü altlarında da pek çok evsizin yaşamaya çalıştığını söyledi.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.