Camiler evimiz olsun

Camiler evimiz olsun

Topsöğüt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yürüttüğü “Camiler Evimiz Olsun” projesi ile halk camilere davet ediliyor ve her hafta aynı anda beş camide sohbetler yapılıyor.

Malatya'da gerçekleşen programlara yoğun bir ilgi gösteriliyor.
 
Topsöğüt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanı Nevzat Kaya, özellikle çocuk ve gençlerin camilerdeki programlara katılımı için yoğun davet çalışmaları yapıldığını söyleyerek, çalışmalarını, "Camiler Evimiz Olsun Projesi ile Topsöğüt'te pazar günü yatsı namazından sonra aynı anda beş camide, beş ayrı programla sohbetler yapılmaktadır. Sancaktar Camii, Turgut Özal Camii, Hz. İbrahim Camii, Karşıyaka Camii ve Akpınar Camiinde programlar yılın 6 ayında aralıksız her hafta yapılmaktadır. Malatya'daki çeşitli camilerde görev yapan ilim sahibi hoca efendiler, İlahiyat Fakültesindeki hocalarımız ile Malatya'nın dini kanaat önderlerinin davet edilmesiyle sürdürülen bu programlar, halkımızın yoğun bir ilgisiyle takip edilmektedir. Bu programlarda 3 camimizde bayanlara da yer ayrılmış olup her hafta değişik konular işlenmektedir" cümleleriyle özetliyor.

Programlara gönüllü hocalar katılıyor

Davet edilen hocalar tamamen gönüllü olarak bu programlara katılırken dernek programlara sponsor olarak hizmet veriyor. Program duyuruları için her hafta afişler basılıyor ve bu afişler otobüs duraklarına, halk otobüslerine asılarak halkın haberdar olması sağlanıyor. Katılımcılar programlardan sonra derneğe giderek kendilerine sunulan ikramlarla keyifli zamanlar geçiriyor.

'En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır'

Geleceğin insana yapılan hayırlı yatırımlarla şekilleneceğini ifade eden Nevzat Kaya; "Bütün bu programlar, halkımıza ve genç neslimize hayırlı bir gelecek bırakmak adına, 'Ümmet olma anlayışı' kavramında bir tuğla olma gayesiyle yürütülmektedir. Çünkü biz bunu Rabbimizin müminlere yüklediği bir sorumluluk olarak görüyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki, en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Gelecek, insana yapılan hayırlı yatırımlarla şekillenecektir." sözleriyle yapılan programların önemine dikkat çekiyor.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.