Camiler doldu taştı!

Camiler doldu taştı!

Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, başta Eyüp Sultan, Sultanahmet ve Süleymaniye olma üzere tüm camilerde dualarla eda edildi.

İstanbullular, camileri doldururken, dışarıda kalan cemaat de cami avlusunda yer bularak geceyi namaz kılıp dualarla geçirdi. Akşam namazının ardından düzenlenen özel programlarla kutlanan Regaip Kandili’ne binlerce insan katıldı. Programda, hafızlar Kur-an’ı Kerim, ilahiler ve dualar okurken, ailelerinin refaketinde gelen çocuklar da gecenin feyziyle camilerde renkli görüntüler oluşturdu.

İstanbul genelindeki camilerde kandil dolayısıyla mevlit okutuldu ve gecenin anlam ve önemine binaen vaazlar verildi. Eyüp Sultan Camii’ne akın eden vatandaşlarda Nasiha Koçak “Eskişehir’den Eyüp Sultan’a geldik. Dualar ettik. Müslüman aleminin Kandili mübarek olsun” dedi.

Kahramanmaraş’tan, kandil için geldiğini belirten Halide Gölce ise “Tüm hastalarımız Allah şifa versin. Sabah namazına kadar burada kalıp sonra döneceğiz” dedi.

Bir başka vatandaş ise Malatya’dan bu gece için geldiğini belirterek “sabaha kadar burada ibadet edeceğiz” dedi. 

BAŞKENT’TE KANDİL COŞKUSU

Başkent’te Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti.
Başkent’te Regaip Kandili dolayısıyla camiler doldu taştı. Üç Aylar’ın başlangıcı olan Recep ayının ilk cuması kutlanan Regaip kandilinde, insanlar ibadet etmek için camilere akın etti. Büyük küçük, yaşlı genç her yaştan insanın buluştuğu bu mübarek günde, eller dua için açıldı.
Camilere gelen vatandaşlar duydukları mutluluğu belirterek, “İslam aleminde bugün dünyanın her yerinde elem, acı, nefret, insanların birbirini ötekileştirmesi, kutuplaşma; siyasetçilerin çıkar peşinde koşmaları. Bu tür acı meseleler konuşuluyor, bu zamanda olabildiğince Allah’a sığınmamız lazım. Çünkü ne kadar demokrasi olursa olsun, ne kadar rejim demokratik olursa olsun fark etmiyor, bütün kapılar Ona çıkıyor” ifadelerini kullandı.

REGAİP KANDİLİNDE ULUCAMİİ DOLDU TAŞTI

Bursa’da Regaip Kandili dolayısıyla Ulucamii en kalabalık gecelerinden birini yaşadı. 

"Kandiller Geçidi" olarak da nitelendirilen üç ayların başlangıcında kutlanan Regaip Kandili dolayısıyla Bursalılar camilere gitti. Özellikle tarihi Ulucami’ye akın eden vatandaşlar, kandil gecesini, namaz kılarak ve dua ederek geçirdi. Birçok camide yer kalmadığı için vatandaşlar, ibadetlerini avlularda yapmak zorunda kaldı.

SELİMİYE CAMİİ, REGAİP KANDİLİ’NDE DOLDU TAŞTI

Edirne’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii, Regaip Kandil’inde doldu taştı. 

Mimar Sinan tarafından yapılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık camii, Regaip Kandili münasebetiyle Müslümanların akınına uğradı. Mübarek Regaip Kandili'ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar Selimiye'ye akın etti. Akşam namazını kılan cemaat camiden ayrılmadı. Camii görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’i okumasını ve birbirinden güzel ilahileri dinleyen cemaat, ‘Regaip’ konulu vaazı dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı.

Yatsı namazına yakın camide insan yoğunluğu had safhaya ulaştı. Kadın-erkek, genç-yaşlı yüzlerce insanın akın ettiği tarihi cami kısa süre içerisinde doldu taştı. Cami içerisinde yer bulamayan cemaat, namazını ancak iç avluda kılabildi. Camiyi dolduran cemaat, yapılan duaya ellerini semaya açarak eşlik etti. Yatsı namazını kılan cemaat gecenin kalan kısmını değerlendirmek üzere evlerinin yolunu tuttu.

ESKİŞEHİR’DE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Eskişehir’de Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti.

Eskişehir’in merkez camilerinden Reşadiye Cami’ni yatsı ezanı ile birlikte dolduran yüzlerce vatandaş, ellerini saya açarak dualar etti. Vatandaşlar okunan dualar sonrası hep bir ağızdan ‘amin’ dedi. Öte yandan cami girişinde vatandaşlara şeker ve gül kolonyası ikram edildi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.