Cami yapımını engellemek için her şeyi yaptılar

Cami yapımını engellemek için her şeyi yaptılar

İngiltere'nin Cardiff kentinde bir arazi satın alarak küçük bir cami inşa etmek isteyen Müslümanların önüne çıkmayan sorun kalmadı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'nin Cardiff bölgesinde Müslümanlara ait bir ibadethane bulunmuyor. Bölgedeki Müslüman cemaat şimdilik Senatoryum Yolu'ndaki eski bir ofisi kullanmak zorunda kalıyor ve bu ofisin kapasitesi Müslümanlara yetmiyor.

Cardiff Müslüman konseyi planlamacıları, minare, kubbe, ibadet yeri ve imamın ikametgahı olan iki katlı bir cami için bir arsa satın aldı ve inşaata başlamak için belediyeden izin istedi.

Belediye ise planlamanın şartları yerine getirip getirmediğini incelemeye başladı.

Haberi alan Müslüman düşmanları anında harekete geçti. Belediyeye tam 500 imzalı bir dilekçe sunarak bölgede neden bir cami yapılmaması gerektiğini anlattılar. Öne sürdükleri bahaneler ise ipe un sermek deyimini karşılıyor.

Caminin yapılmasının çevredeki binalarda oturan Cardiff sakinlerini rahatsız edeceğini söyleyen dilekçe yazarları, bu bölgedekilerin uykusunun da kaçacağını belirtti. Müslümanların küçük bir cami yapacak olduğunu bildiklerini, fakat projenin genişleyeceğinden emin olduklarını da söylediler.

Dilekçedeki bahanelerden biri de, caminin bisiklet veya park yolu olabilecek bir alan üzerine kurulması oldu. Dilekçe yazarlarına göre bu girişim halkın bisiklet ve park yolu haklarını ihlal etmek anlamına geliyor.

Son olarak dilekçe yazarları güvenliğin göz önünde bulundurulmasını ve caminin yapılacaksa bile 23.00 ila 04.00 arası kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Müslümanların cami projesini inceleyen komite ise dilekçeyi yazanların saçma bahanelerini ciddiye aldı ve Müslümanlara bu sorunları düzeltmeleri gerektiğini söyledi.

BBC'nin haberine göre Müslümanlar benzer bir plan için geçtiğimiz yılın Mart ayında başvurmuş fakat başvuruları reddedilmişti. Müslümanların o başvurusu da hala temyiz sürecinde.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.