Cami ve Kitap temasına Esenler Belediyesi'nden destek

Cami ve Kitap temasına Esenler Belediyesi'nden destek

Esenler Belediyesi, "Cami ve Kitap" temalı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Esenlerli öğrencileri Uhud Camii'nde kitapla buluşturdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda "Cami ve Kitap" teması vesilesiyle Esenler Belediyesi, Esenler'deki öğrencileri camide kitapla buluşturdu. Tacirler Eğitim Vakfı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Uhud Camii'nde kitap okudular. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, milli ve manevi değerlerini geliştirmesi için Çanakkale Zaferi'ni konu alan "Çanakkale'deki Kahraman Asker", "Anzaklı Ömer", "Kahraman Seyit Onbaşı" ve "Nusret Mayın Gemisi" kitaplarını çocuklara dağıttı. Çocuklar, zengin görsellerle zenginleştirilmiş günlük okuma kitaplarını ilgiyle okudular. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda "Cami ve Cemaat Adabı" da çocuklara anlatıldı.

CAMİ İBADET VE İLİM ALANIDIR

Esenler Müftüsü Halil Şekerci ve Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu da çocuklarla camide bir araya geldi. Camiyi dolduran öğrencilere tavsiyelerde bulunan Müftü Şekerci, "Cami sadece ibadet alanı değildir, camiler aynı zamanda ilim ve irfan alanlarıdır. Kur'an-ı Kerim 'Oku' ayetiyle başlıyor. Okumaya bu kadar önem veren bir dinin inananları olan bizler, ilim irfan sahibi olarak kendimizi ve memleketimizi ileri götürmeliyiz. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeliyiz" diye konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.