Cami saldırılarındaki artış Müslümanları kaygılandırıyor

Cami saldırılarındaki artış Müslümanları kaygılandırıyor

Almanya’da son dönemde hız kazanan cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi.

Cami Saldırılarındaki Artış Almanya'daki Müslümanları Kaygılandırıyor

Almanya’da son dönemde hız kazanan cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Yeni inşa edilen Dormagen DİTİB Süleymaniye Camii’ne kimliği belirsiz kişi veya kişiler başta, Nazizmin sembolü sayılan “gamalı haç” olmak üzere 40-50 civarında ırkçı şekiller boyadı.

Özellikle bu yılın ortalarında hız kazanan Irak ve Suriye’de IŞİD örgütünün katliamlarından sonra Almanya’da camilere saldırılarda önemli bir artış gözleniyor.

Dormagen DİTİB Camii’ne söz konusu ırkçı saldırının 21 Aralık Pazar günü sabaha karşı saat 04.20 sularında yaşandığı bildirildi. Cami inşaatının duvarlarına ve minaresine ırkçı fikirler ve çeşitli yazıların yazıldığı saldırıyla ilgili polis soruşturma başlattı. Soruşturmayı koordine eden Düsseldorf Savcılığı, olayın aydınlatılması, eylemcilerin tespit edilmesi için bin 500 Euro’luk ödül koyduğunu açıkladı.

Saldırıyla ilgili bir basın açıklaması yapan DİTİB genel merkezi, saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını, olayın ardından DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Ilıkkan’ın söz konusu camiye giderek yerinde incelemelerde bulunduğunu duyurdu

DİTİB açıklamasında şöyle denildi: "Son günlerde Almanya’nın çeşitli şehirlerinde saldırıya uğrayan camilerin sayısının gün geçtikçe artması Almanya’da yaşayan biz Müslümanlara kaygı vermekte ve bizleri derinden üzmektedir. Dormagen DİTİB Süleymaniye Camine yönelik olarak yapılan saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmaması ise tek tesellimizdir. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği olarak, tekraren ifade ediyoruz ki mabetlere yönelik saldırı ve şiddet eylemlerini, ayrıca toplumsal kargaşanın her türlüsünü bütün kararlılıkla, nefret ve şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılardan sonra, mabetlere yönelik yapılacak saldırıların önlenmesi için Alman yetkililerin daha hassas davranacağını ümit ediyor, söz konusu saldırı olayının faili veya faillerinin kısa zaman içerisinde yakalanmasının, böylesine menfur saldırıların bir daha yaşanmaması için bir örnek teşkil edeceğini ümit ediyoruz."

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.