Cami inşaatını engelleyen Rusya AİHM'e şikayet edilecek

Cami inşaatını engelleyen Rusya AİHM'e şikayet edilecek

Cami yapımları, türlü gereçelerle engellenen Kaliningrad Müslümanları AİHM'e başvurmayı planlıyor

Rusya'nın Kaliningrad şehri Müslümanları cami inşaatı yasağı nedeniyle, Strasburg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde dava açmaya hazırlanıyor Cemaat sözcüsü Ruslan Khatsiyev "Rosbalt" ajansına konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Cami yasağıyla ilgili konuşan Hatsiyev, "Biz cami yapabilmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Şimdi Rusya Yargıtay'ının kararını bekliyoruz. On gün içinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız. Ancak Yüksek Mahkeme lehimize karar verirse başvuruyu geri çekeceğiz" dedi.
 
Kaliningrad'daki Müslüman cemaat yirmi yılı aşkın bir süredir cami inşa etmeye çalışıyor. Ancak şehir yetkilileri çeşitli bahaneler uydurarak cami inşaatı yapılacak alanı tam yedi kez değiştirdi.
 
Hatsiyev, Kaliningrad'da bugün binlerce Müslüman'ın yaşadığını belirtti. Cemaatin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmasının nedeni olarak Kaliningrad'da BM İnsan Hakları ve Özgürlükleri Koruma Sözleşmesi hükümlerinin ihlal edilmesi gösterildi. Şehir Müslümanları, ayrıca Ağustos ayında caminin inşaatı yasağının kaldırılması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup göndermişti.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.