Cami imamının küçük bir şefkati dev adamı tamamen değiştirdi

Cami imamının küçük bir şefkati dev adamı tamamen değiştirdi

Avustralyalı eski bisikletçi Robbie Maestracci, spor kariyerini bırakmasının ardından ruhsal bunalım ile birlikte önce yaşantısını, sonra görüntüsünü değiştirdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kollarıı dövmeli, vücudunda metal parçaları, uyuşturucu ve alkol bağımlısı haline gelen  Robbie Maestracci, başarılı bisiklet sporu kariyerinin ardından gelen ruhsal bunalımdan bu şekilde kurtulmaya çalışmış.

5 yıl kadar önce barlarda sabahlarken, o dönem tanıştığı insanlar sayesinde İslam ile tanıştı ve normale dönüşü yavaşça başladı. Henüz daha eski halinden kurtulamamış olsa da, hayatına dair pek çok şeyi değiştirmeye başlamış. 5 yıldır devam eden İslamiyet ile tanışma yolculuğunun sonunda henüz çok yeni Müslüman olan Maestracci, işe ilk önce uyuşturucuyu bırakarak başlamış.

Topluma çok kızgın

Bisiklet kariyerinin ardından Robbie Maestracci topluma çok kızgın olduğunu söyledi. Toplumun kendisine ikinci bir şans vermediğini söyleyen Maestracci, o dönem Brisbane's Holland Park Mosque adlı caminin imamı Üzeyir ile dostluk kurmuş. Üzeyir, toplumun görüntüsü nedeniyle dışladığı bu iri adama şefkat göstermiş, bir şans vermiş, neticede onu kazanmaya başlamış.

Müslüman olduğum günden beri uyuşturucu kullanmayı bıraktım

Maestracci'nin sonradan başına gelenler İslamiyet ile iyice yakınlaşmasına vesile olmuş. İslamiyet'i henüz tanımaya çalıştığı zamanlar Avustralya polisi tarafından terör suçlamaları ile göz altına alınmış ve bir kaç kez Queensland'de hapis yatmak zorunda bile kalmış. 

Daily Mail'in haberine "Müslüman olduğum günden beri uyuşturucu kullanmayı bıraktım" diyen Maestracci'nin hayatı gün geçtikçe değişiyor ve gelişiyor. Eski bisikletçi, Avustralya'da Brisbane's Holland Park Camisi için çekilecek bir Müslüman belgeselinde de yerini alacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum