Cami halısında papaz var!

Cami halısında papaz var!

Batman'da bazı camilerdeki halılarda yer alan motiflere itiraz eden cemaat, halıların kaldırılmasını talep etti

Batman'da bazı camilerdeki halılarda yer alan motiflerin papaza benzediğini iddia eden cemaat, halıların kaldırılmasını talep etti.
 
Camilerde serili halı üzerindeki motifler nedeniyle konsantrasyonlarının bozulduğunu bildiren vatandaşlar, desenli halıların, desensiz halılar ile değiştirilmesini istedi.
 
Hasan Sevim adlı vatandaş, üzerinde namaz kıldıkları halıdaki motiflerin papazın elindeki tütsüye benzediğini ifade ederek, "Çizgiler bile birer haç olduğunu gösteriyor. Oysa cami halılarının desensiz olması lazım'' dedi.
 
Mustafa Baduk ise halıda haç motifleri olduğunu ve bundan rahatsızlık duyduklarını dile getirerek, şunları söyledi:
 
"Haç motifleri olan var. Namazı huşu içinde kılabilmemiz için İslam ile alakalı şeyler olursa daha güzel olur. İster istemez insan rahatsız oluyor. Secdeye gittiğimiz zaman konsantrasyonumuz bozuluyor. Hristiyanlık ile alakalı şeyler aklımıza geliyor."
 
Fırat Aydın ise motiflerin papazlara benzediği için bu halılar üzerinde namaz kılmayı uygun bulmadıklarını kaydetti.
 
İl Müftüsü Hasan Çağlar, yaptığı açıklamada,  seccadelerin sade olmasının tavsiye edildiğini ifade ederek, halılar üzerinde cemaatin dikkatini bozacak şeyler olmaması gerektiğini söyledi.
 
Cami halılarındaki motiflere dikkatlice bakıldığında bir şeyler tespit edildiğini ifade eden Çağlar, şunları kaydetti:
 
''Seccade ve halının sade olması tavsiye edilir. Namaz kılanların dikkatlerini bozacak şeylerin olmaması gerekir. Dikkatlice bakıldığında herhangi bir canlıya benziyor olabilir. Ancak şüpheyle illa bir şey bulmak için dikkatleri buna çekmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Şayet varsa bunun bir boyayla giderilmesi uygun olur. Halı ve seccade üreten fabrikaların bu hususta dikkatlerinin çekilmesi uygun olacağı kanısındayım."
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum