Cami de cemaati de pembe

Cami de cemaati de pembe

Filipinler’de yaşayan Müslüman azınlık, ülkede yaşanan çatışmalara rağmen mübarek Ramazan ayını kendilerine has örf ve adetleri arasında sevinçle geçiriyor

Filipinler'de Müslüman azınlık güneyde yönetimle sürekli yaşadıkları çatışmalara karşın Ramazan ayında İslam öğretilerine uygun örf ve adetleri arasında ibadetlerini eda ediyor. Teravih namazına gitmeyi büyük bir sorumluluk olarak gören Müslümanlar, çocuklarını da küçük yaştan alışmaları için yanlarında camilere götürüyor.

ADETLERİNİ YAŞATIYORLAR

Ramazan ayını kendilerine karşı açılan savaşta İslami kimliklerini ortaya koymak için büyük bir nimet bilen Müslümanlar camilerini süsleyip ışıklandırıyor. Özellikle Maguindanao eyaletindeki Datu Suudi Ampatuan kasabasında bulunan Pembe Cami renkli görüntülere sahne oluyor. Caminin mimarisinin yanı sıra camiye gelen cemaat de pembe giyiniyor. Kur'an-ı Kerim okuyan çocuklar ve kadınlar Ramazan'ın manevi ruhunu yaşıyor. Filipinler'de Müslümanlar ülkenin Malezya ve Endonezya gibi çoğunluğu Müslüman olan ülkelere komşu olmasına karşın azınlık olarak yaşıyor. Bu ülkelerde yaşayan Müslümanların kendilerine has çeşitli örf ve adetleri var. Bu adet ve örfler özünde İslam öğretileri ile uyuşsa da kendi toplumuna has özellikler içeriyor. Ramazan ayında daha geniş şekilde ortaya çıkıyor.

YARDIM EDİYORLAR

Filipinler'deki Müslümanlar Ramazan'da muhtaçlara yardım etmeye çalışıyor, zenginler “İslam'da herkes kardeştir" anlayışı içinde fakirleri sofralarına davet ediyor. Sadakalar ay boyunca gece yarısı dağıtılıyor. Fıtır zekatı cami imamları tarafından toplanmakta ve özellikle bildikleri, gerçekten muhtaç olup hakeden fakirlere dağıtılıyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.