‘Çalışma izin belgesi’ olmayan hayvan ticareti yapamayacak

‘Çalışma izin belgesi’ olmayan hayvan ticareti yapamayacak

Yeni yürürlüğe giren ‘Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi ile İlgili Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ kapsamında üreticilere ‘Çalışma izin belgesi’ için başvuru tarihi 10 Şubat'ta doluyor.

Yönetmelik gereği; canlı hayvan ticareti yapanlara ‘Çalışma izin belgesi’ alma zorunluluğu getirildi. Buna göre; ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden bu belgeyi almayanlar canlı hayvan ticareti yapamayacak.

Hayvan ticareti yapmak için çalışma izin belgesi almak isteyenlerin gerekli belgeleri tam olarak hazırladıktan sonra bağlı bulundukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne 10 Şubat 2014 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor.

Canlı hayvan ticareti yapan satıcıların alacağı çalışma izin belgesi için istenen belgeler ise dilekçe, çalışma izni alacak satıcı, bir şirket adına alım ve satım yapıyorsa şirketin kuruluşunu gösterir ticaret sicil gazetesinin fotokopisi, satıcıların iş ile bağlantılı olarak kullandıkları işletmeler, kendilerine ait değilse işletme sahipleri ile yaptıkları kira sözleşmeleri ve Satıcının kayıtlı olduğu meslek odasınca verilen kimlik belgesi fotokopisi.

Ayrıca İşletmenin kayıt sisteminde kayıtlı olması, yeterli kapasiteye sahip uygun işletme olması ve yönetmelikte belirtilen diğer hususları yerine getirmiş olması şartı aranıyor.

Belgeleri tam olan başvuru sahipleri ise ilçe müdürlüklerince düzenlenecek eğitime katılarak yapılacak işletme kontrolleri sonucunda işletmeleri yönetmelik esaslarına uygun olanlara belgeleri düzenlenecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.