Çalışan emekliye zamma az kaldı

Çalışan emekliye zamma az kaldı

Çalışan emeklilerden yapılan destek primi kesintisi, bu aydan itibaren yüzde 10'a indi. Emekliler, kesinti zammını Ağustos maaşında görecek

Emekliler, bu ay maaşlarını zamlı alırken; ticari faaliyette bulunanlar ayrıca bir artıştan daha yararlanacak. Emekli olup ticari faaliyette bulunanların maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisi Temmuz ayı itibariyle yüzde 15'ten yüzde 10'a indi. Çalışan emekliler, bu kesinti zammını Ağustos ayında maaşında görecek. Emekli olup çalışmaya devam eden emeklilere SGDP kesintisi uygulanıyor. Takvim'in haberine göre, emekli, eğer bir işyerinde çalışıyorsa SGDP kesintisi işveren tarafından ödeniyor. Ancak emekli ticari faaliyette bulunuyorsa, maaşından kesinti yapılıyor. Hükümet maaşlardan yapılan yüzde 15'lik bu kesintiye neşter vurdu. Yapılan yasal düzenleme ile ticari faaliyette bulunan emeklilerin destek primi kesintisi Temmuz ödeme döneminden başlamak üzere 10'a çekildi.

630 BİN EMEKLİYE

Bu ay maaşlardan yapılan kesinti Haziran ayına ait olduğu için, çalışan emekliler bu önemli avantajı Ağustos maaşında hissedecek. Ağustos'tan itibaren maaşlarda daha az kesinti yapılacak, böylece emeklinin eline geçen para artacak. Maaşı bin lira olan emekliden, artık aylık 150 lira yerine 100 lira destek primi kesilecek. Destek primi düzenlemesinden 630 bin 485 emekli yararlanacak. Emeklilerin aylıklarından en fazla 153 lira, ortalamada 50 lira daha az kesinti yapılması suretiyle artış olacak.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.