Teknoloji dahilerinin gündemi çok farklı çok!

Teknoloji dahilerinin gündemi çok farklı çok!

Tesla Motors'un da CEO Elon Musk ile Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg arasındaki tartışması büyüyor

Ömer Çiftçi'nin Haberi:

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nin meşhur Silikon Vadisi, ürettiği teknolojilerin ve çıkardığı dahilerin yanında son günlerde iki büyük teknoloji dahisinin polemiğine şahit oluyor. ABD gündemine oturan tartışmanın nedeni ise 'yapay zeka'

İnsanlığın geleceği olarak görülen yapay zekalar konusunda Facebook'un CEO'su ve kurucusu Mark Zuckerberg ile SpaceX şirketi ile yaptıkları ile tanınan, bunun yanında pek çok teknolojik gelişmeye öncülük eden Tesla Motors'un da CEO'su olan Elon Musk arasında bir tartışma başladı.

bizjournals'ın haberine göre Tartışma Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in, Elon Musk'ı yapay zekalar konusunda çekingen hareket ettiği suçlaması ile başladı. Musk geçtiğimiz haftalarda yapay zekalardan korktuğunu ve yapay zekalar konusunda korkunç gelişmeler olduğunu söylemişti.

Zuckerberg, Facebook canlı yayınında, Elon Musk'ın yaklaşımının ve söylemlerinin yapay zeka ve teknoloji gelişimi konusunda yanlış olduğunu iddia etti. Zuckerberg, Musk'ın sözlerinin korku tacirliği olduğunu iddia etti ve "Yapay zeka konusundaki görüşlerim son derece net: İyimserim. Kıyamet senaryosu uyduranları anlamıyorum" dedi.

Zuckerberg'in iddialarına Elon Musk'tan Twitter aracılığı ile yanıt geldi. Resmi Twitter hesabı üzerinden cevap veren Musk; 'Mark ile Yapay Zekalar konusunda sohbetim oldu. Kendisinin bu konuda anlayışı sınırlı" sözlerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.