Çağın hastalığında korkutan artış

Çağın hastalığında korkutan artış

Ajans Press'in verilerine göre ayda ortalama 4 bin kanser haberi okuyoruz. Ekim ayında en çok konuşulan kanser türü ise meme kanseri.

Akciğer, karaciğer, kolon, mide, bağırsak, pankreas, lenf, meme, prostat, lösemi ve diğer kanser türleri, insan hayatının engel olunamayan bir parçası olmaya devam ediyor. Yapılan istatistikler de her geçen yıl kanser vakasının arttığını gösteriyor. GDO'lu gıdalar, stres ve oksijensiz havayla dost olan kanser, medyanın en sık yer verdiği konular arasında yer alıyor.
 
Medya takip ajansı Ajans Press'in verilerine göre; medyada ayda ortalama 4 bin kanser haberi yayınlanıyor. Ekim ayında bin 820 haber ile meme kanseri, kanser türleri arasından ilk sırada bulunuyor. Erkeklerde ise en sık görülen kanser türleri solunum yolları kanserleri olarak açıklanırken, kansere bağlı ölümler ise en sık karaciğer, mide ve akciğer kanserlerinde gerçekleşiyor. Özelikle çocuklarda çok sık görülen Lösemi, medyada geniş yer buluyor.
 
Kanser nedenleri de medyada geniş bir şekilde yer alıyor. 2 bin 539 haberle stres, bin 656 haberle depresyon gündemdeki yerini koruyor.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.