Çadırda Kalan Suriyelilere Büyükşehir Desteği

Çadırda Kalan Suriyelilere Büyükşehir Desteği

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler, ülkenin her yerinde olduğu gibi Adana’da da çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca, geçtiğimiz...

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler, ülkenin her yerinde olduğu gibi Adana’da da çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca, geçtiğimiz günlerde Suriyeli bir bebeğin öldüğü çadırın bulunduğu bölgede çocuklar sağlık taramasından geçirildi, hasta olanlar için ilaç dağıtımı yapıldı, hastaneye gitmesi gerekenler ambulanslarla taşındı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi görevlileri, Suriye'deki iç savaştan kaçıp Adana'ya yerleşen ailelerden birinin iki aylık bebeğinin hayatını kaybettiği çadırın da bulunduğu bölgede, çocukları sağlık taramasından geçirdi. Perişan haldeki ailelerden bir bölümüne ise battaniye dağıtıldı. Çok zor koşullarda hayata tutunmaya çalışan ailelerden 3 çocuklu Garip ve Şadiye Halef çiftinin 57 günlük bebeği Yasmin, 27 Aralık 2014 Cumartesi günü soğuk nedeniyle hastalanıp vefat etmişti. Yasmin’in ölümü sonrası harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi, 2 ambulans, 1 gezicisi sağlık otobüsü, 3 hekim, 4 hemşire ve sağlık memurundan oluşan ekiple çadırlardaki çocukları sağlık kontrolünden geçirip, hasta olanların ilaçlarını temin etti. Hastaneye gitmesi gerekenler ise ambulanslarla taşındı. Sağlık konusundaki acil durumlar için de iletişim numaralarını bıraktı.

Çalışmalara katılan Daire Başkanı Opr. Dr. Fatih Karayandı, uzun süredir savaş mağduru insanlarla ilgili faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Özellikle Kerkük bölgesine ilaç götürdüklerini ve Adana’daki Suriyeli mültecileri ASKİ’nin tesislerinde misafir ettiklerini anlatan Karayandı, "Onlara ev, iş bulmaya çalışıyoruz." dedi.

Suriyeli sığınmacıların içler acısı bir halde hayatını sürdürdüğüne dikkat çeken Karayandı, "Burası bir insanın sağlıklı yaşayamayacağı bir bölge. Karınca misali nasıl yardımcı olabiliriz, diye buraya geldik. Burada tedavi olabileceklere gereken işlemler yapılacak, ilaçlarını alacağız. Daha kötü durumda olanları ise hastanelere götüreceğiz. Çocuklar üşümesin diye bir miktar battaniye dağıttık." şeklinde konuştu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.