Çadır Kentteki Yetimlere Kiyafet Yardımı Yapıldı

Çadır Kentteki Yetimlere Kiyafet Yardımı Yapıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan Suriyeli yetim çocuklara elbise yardımı yapılıyor.

Çadır kentte kurulan dikiş atölyesinde dikilen, pantalon, tişört ve iç çamaşır, mahallelerde tespit edilen yetim çocuklara giydiriliyor. Kadın meclisi üyeleri tarafından taranma sonucu tespit edilen ve sayıları bin beş yüze ulaşan yetim çocuklar, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla, mahalle sırasına göre giydiriliyor.
 
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Müdürü Hüseyin Ortaç yaptığı açıklamada, ”Gönüllü birimlerimiz tarafından tespit edilen bin beş yüz yetimimiz giydiriliyor. Hayır sahipleri ve STK’lar tarafından bizlere hibe edilen kumaşlar, dikiş atölyesinde çalışan bayanlarımız tarafından ölçüleri alınarak dikiliyor. Yaklaşık bir aydan beridir devam eden giyim yardımımız Kurban bayramı gününe kadar sürecek. Daha öncede dikiş atölyesinde dikilen birçok giyim malzemesi dikilerek, çadır kentte fakir olan ailelere dağıtımı yapıldı. Bu yöndeki çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir” dedi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.