Çadır kent fabrika gibi

Çadır kent fabrika gibi

Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için Adıyaman’da kurulan çadır kent, açılan kurslarda üretilen ürünlerle adeta fabrikaya dönüştü.

 Suriyeliler, bir yandan savaşın psikolojik etkisinden kurtulurken, diğer yandan da meslek öğrenerek aile bütçelerine ekonomik katkı sağlıyorlar.

 Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için Adıyaman’da kurulan çadır kent, açılan kurslarda üretilen ürünlerle adeta fabrikaya dönüştü.

Çadır kentte açılan atölyelere yoğun ilgi gösteren Suriyeliler, bir yandan savaşın psikolojik etkisinden kurtulurken, diğer yandan da meslek öğrenerek aile bütçelerine ekonomik katkı sağlıyorlar. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen kurslarla hayata tutunan Suriyeliler, haftada 6 günü çalışarak ülke ekonomisine de katkı sunuyor.

Çadır kentteki kurslardan sorumlu Halk Eğitim Müdürü Ramazan Kurkut, her gün gelen sipariş üzerine kursların fabrika gibi üretim yaptığını söyledi.
Halıcılık ve tekstil kurslarına yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Kurkut, “Özellikle dikiş-nakış, tekstil, halıcılık, el sanatları ve kuaförlük kursuna 607 kişi geliyor. Burada birçok fabrikadan daha çok istihdam sağlanıyor. Bu insanlar buraya geldiklerinde meslek bilmiyorlardı. Şimdi hepsi meslek sahibi oldu. Yarın ülkelerine döndüklerinde kendi işlerini kurup iş hayatına atılacaklar. Ülkemizin kendilerine neler kattığının hepsi farkında” dedi.

İHRAÇ EDİLİYOR

Kurslarda üretilen ürünlerin ihraç edilmeye başladığını ifade eden Kurkut, özellik halı kurslarında üretilen el dokuması halıların, Amerika başta olmak üzere birçok ülkeye gönderildiğini belirtti.

Birçok girişimcinin gözünü çadır kentteki kurslara çevirdiğine işaret eden Kurkut, “Girişimciler buraya sürekli akın ediyor. Özellikle tekstil ve halı kursuna rağbet ediyorlar. Burada yaptırdıkları halıları ihraç ediyorlar. Şu anda birçok ünlü firmanın ürünleri burada üretiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.