Cadde ve sokaklara lider ismi verilmeyecek

Cadde ve sokaklara lider ismi verilmeyecek

Çin'in başkenti Pekin'de, cadde ve sokaklarda, Çinli lider ve yabancıların isimlerinin bundan sonra yer almayacağı bildirildi.

Şinhua ajansının haberinde, Pekin Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeye göre, kentin yeni cadde ve sokaklarının yanı sıra mekanlarda Çinli liderlerin ve yabancıların isimlerinin kullanılmayacağı belirtildi.

Bu uygulamanın Pekin'de ilk olmadığı, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mao Zedong'un 1949 yılında, liderlere tapılmasını önlemek amacıyla yer isimlerine Çin Komünist Partisi (ÇKP) liderlerinin adının verilmesini yasakladığı ifade edildi.

Düzenleme çerçevesinde, tarihi önemi bulunan, kültürel miras olarak değerlendirilen yer, köprü ve meydanların yanı sıra Pekin'in tarihi mahallelerindeki ''hutong'' diye bilinen dar sokakların isimlerinin ise kullanılmaya devam edeceği belirtildi. Ancak kötü anlam içeren bazı ''hutong'' isimlerinin değiştirildiği kaydedildi. Buna, ''dışkı böceği hutong'' adının ''her zaman ışıldayan hutong'' olarak değiştirilmesi örnek verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.