Çad, Orta Afrika sınırını kapattı

Çad, Orta Afrika sınırını kapattı

Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti'yle olan sınırını ikinci bir emre kadar kapattığını duyurdu

Çad yönetiminin, Orta Afrika Cumhuriyeti’yle (OAC) sınırını kapattığı bildirildi.
Çad Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı İdris Deby’nin, OAC sınırına yakın Daha beldesine gerçekleştirdiği ziyareti esnasında, iki ülke arasındaki sınırın ikinci bir emre kadar kapatılması kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada Beby'nin, "Siz burada OAC'den 20 metre uzaklıktasınız. Bugünden itibaren bu ülkeyle sınırımızı kapattığımızı biliniz. Ülkesine dönmek isteyen her Çadlıya sınır kapılarını sonuna kadar açacağız. Ancak bunun dışında OAC'deki çatışma bitene kadar kimse geçiş yapamayacak" ifadesine yer verildi.
OAC'de hükümete karşı savaşan isyancıların oluşturduğu Müslüman Seleka grubunun, Mart 2013'te başkent Bangui'ye girerek yönetime el koymasının ardından ülkede siyasi kriz başlamıştı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, geçen yıldan bu yana 37 bin kişi Orta Afrika'daki çatışmalardan kaçmak için komşu ülkeler Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Çad ve Kamerun'a sığındı. Evlerini terk etmek zorunda kalan 173 bin kişi ise ülkenin çeşitli bölgelerindeki kamplarda yaşamlarını sürdürüyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.