Büyüklerine 'okuma yazma' öğrettiler bisiklet aldılar

Büyüklerine 'okuma yazma' öğrettiler bisiklet aldılar

Açılan kurslarda okuma yazma öğrenen 350 yetişkine destek olan ilkokul öğrencilerine bisikletleri teslim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında, Bilecik'te açılan kurslarda okuma yazma öğrenen 350 yetişkine sertifikaları, onlara destek olan ilkokul öğrencilerine de bisikletleri verildi.

Kent merkezi ve ilçelerinde 736 kişinin okuma yazma bilmediği tespit edilen Bilecik'te, son üç ayda açılan kurslara katılan 350 kişi, kendileriyle eşleştirilen öğrencilerin desteğiyle okuma yazma öğrendi.

Böylece kursa katılan veliler okuma yazma öğrenirken, çocuklar da hayalini kurdukları bisikletlerine kavuştu.

Vali Tahir Büyükakın, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bilecik'te bir yıldır görev yaptığını ve birçok programa katıldığını hatırlatarak, şu ana kadar katıldığı en keyifli programın bu olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde bir seferberlik başlatıldığını hatırlatan Büyükakın, şunları kaydetti:

"Türkiye'de okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 4, oldukça önemli bir rakam. İlimizde 736 kişi, bu tespiti yaptıktan sonra hemen ne yapabileceğimiz üzerinde çalıştık. Sonra dedik ki biz bunu çocuklarımıza emanet edelim. Çünkü çocuklarımıza emanet edilen her şey sonunda başarı ile sonuçlanıyor. Bugün 736'nın 350'sini okur yazar hale getirdik. Geri kalanlar da inşallah seneye onlar da dahil olsun ve böylelikle okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmasın. Çocuklarımıza bisiklet hediye edilecek, şimdiden kolları sıvasınlar. Büyüklerimizin ettiği duaları gördünüz onlar bize yeter. Çocuklarımızın neşesini de gözlerinde gördük."

91 yaşında okuma yazmayı öğrenen Gülizar Kaplan da o zamanki imkanlar nedeniyle okula gidemediğini dile getirerek, "Ben okula gidecektim göndermediler. Çok merak ettim ama gidemedim. Şimdi Allah razı olsun öğrendim. Hayatımdan çok memnunum. Hiç yaşlı demeyin, gidin. Öğretmenlerimiz çok iyi bize çok güzel öğrettiler. İstediğim yere gidiyorum. Acili, polisi arıyorum. Cep telefonu kullanıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları, kurslarda görev alan 350 çocuğa da bisikletleri dağıtıldı. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum