Büyüklerin ayak izleri

Büyüklerin ayak izleri

Siyer Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği “Büyüklerin Ayak İzleri” sempozyumunda, İbn Sa’d konuşuldu.

Risale Haber-Haber Merkezi

Fatih’te düzenlenen sempozyuma katılanlar, “Hz. Peygamber’den (SAV) bahseden her sözün insanlığın en güzelini” konu edindiği için değerli olduğunu vurguladı.

Siyer Araştırmaları Merkezi, içinde bulunduğumuz zaman dilimini 4 Kasım 2013/1Muharrem 1435 tarihinde “Siyer Yılı” olarak ilan etmişti. Bu çerçevede Siyer Araştırmaları Merkezi’nin geleneksel etkinliklerinden biri olan “Büyüklerin Ayak İzleri” programını, bu sene Siyer Yılı kapsamındaki etkinliklerle birleştirerek İslam Tarihi’nin ve özellikle Siyer ilminin önde gelen şahsiyetlerinden “Kitabü’t-Tabakati’l-kebir” eseriyle tanınan İbn Sa’d (ö. 230/835) adına Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde bir sempozyum düzenledi.

İki oturum halinde gerçekleştirilen sempozyumun ilk oturumu, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından selamlama konuşmalarına geçildi. İlk sözü Siyer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya aldı. Daha sonra kürsüye gelen Yusuf Ziya Kavakçı, Batı dünyasında her vesile ile yapılan bu tür ilmi nitelikli etkinliklerin ülkemizde artarak devam ediyor olmasından büyük bir onur duyduğunu söyledi.

İstanbul Üniversitesi İslam Tarihi bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan da İbn Sa’d ve eseri Kitâbü’t-Tabakâti’l-Kebîr’in, İslam Tarihi alanındaki önemine vurgu yaptı

Siyer Araştırmaları Merkezi kurucusu Muhammed Emin Yıldırım ise: “Hz. Peygamber’den (sas) bahseden her söz, insanlığın en güzelini konu edindiği için değerlidir” dedi.

Birinci oturuma Prof. Dr. Mehmet Şeker başkanlık etti ve Prof. Dr. Mehmet Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kelpetin, Prof. Dr. Mustafa Fayda ve Prof. Dr. Ahmet Önkal tebliğler sundu. Tebliğlerde siyer kaynağı olarak İbn Sa’d’ın neserine vurgular yapıldı.

İkinci oturumun başkanlığını Prof. Dr. Hüseyin Algül yaptı. Oturumda Doç. Dr. Şaha Öz, Prof. Dr. Adem Apak, Prof. Dr. Yavuz Ziya Keskin ve Prof. Dr. Hikmet Akdemir tebliğler sundular. Değerlendirme konuşmalarını ise Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Adnan Demircan ve Prof. Dr. Ahmet Önkal yaptı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.