Büyükleri gibi cahil ve faşistler: Said Nursi'yi düşman görüyorlar

Büyükleri gibi cahil ve faşistler: Said Nursi'yi düşman görüyorlar

Bu gençlere Bediüzzaman Said Nursi'yi doğru eleştirmeleri için Risale-i Nur okumalarını tavsiye ediyoruz.

Risale Haber-Haber Merkezi

Doğu Perinçek zihniyetine yakınlığı ile bilinen Türkiye Liseliler Birliği (TLB) papağan gibi "cahil büyüklerinin" sözlerini tekrarladı. Söz konusu birliğin başkanı, vatan savunmasında talebeleriyle birlikte düşmana karşı savaşan Said Nursi'yi "vatan ve millet düşmanı, Kurtuluş Savaşı'nda mandacılığı savunan kişi" olarak suçladı.

Hürriyet'in haberine göre TLB tarafından 21 merkezde düzenlenecek Atatürkçülük Okulu'nun ilk eğitimi, Bodrumlu gençlere verildi. Bodrum'daki bir otelde gerçekleştirilen eğitime; TLB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, Türkiye Gençler Birliği Eğitim Sorumlusu Işıkgün Akfırat, TLB Bodrum Başkanı Yağız Coşkun ve birçok genç katıldı. 'Atatürk' ve 'Teşkilatçılık' konularında gençlerin bilgilendirildiği eğitimi TLB Genel Başkanı Yıldırım Gençer verdi. Gençer, 21 merkezde gerçekleştirecekleri bu okullar ile binlerce gence ulaşmayı hedeflediklerini belirterek amaçlarının "Atatürk devrimlerini öğrenmek ve günümüzdeki ihtiyacını tekrar anlamak" olduğunu açıkladı.

Okullarda andımızı kaldıran AK Parti hükümeti olmasına rağmen onları bile FETÖ ile eş tutan Gençer, Said Nursi ile ilgili cehaletini de gösterdi. Gençer, "Mustafa Sabri, Said-i Nursi gibi vatan ve millet düşmanlarının, Kurtuluş Savaşı'nda mandacılığı savunan kişilerin isimleri bugün hâlâ Milli Egitim Bakanlığı'na bağlı liselere verilmektedir" dedi.

Her konuşmalarında bilimsellikten dem vuran gençlerin Said Nursi hakkında elle tutulur bir eleştiriden ziyade kasıtlı iftiradan öteye gitmeyen suçlamaları da havada kalıyor. Büyüklerinden duydukları sözleri ezberlemişçesine tekrar ediyorlar. 

Bu gençlere Bediüzzaman Said Nursi'yi doğru eleştirmeleri için Risale-i Nur okumalarını tavsiye ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum